dijous, 9 de setembre del 2010

Maria Bofill i l'art de la porcellana. 1980-2010



El de la Maria Bofill, es un món ple de subtileses. I aquesta és una qualitat que s'estén tot al llarg de la seva obra, des de l'etapa de les fines copes de gres dels anys 80s fins les porcellanes més recents. És en aquestes darreres, que Bofill ha sabut crear-se un llenguatge propi, gràcies al qual antigues reminiscències paisatgístiques i arquitectòniques s'arrelen poderosament al present. 


 Aquesta manera de treballar la porcellana, junt amb una coherència total al llarg del seu trajecte creatiu, li atorguen un pes específic dins el món ceràmic poc apreciat a casa nostra si no és dins els cercles especialitzats.


 La porcellana, aquesta matèria rebel... És la pròpia ceramista qui ens explica com s'enfronta aquesta argila tan capritxosa en aquest vídeo. L'exposició que es pot veure encara al Museu de Ceràmica de Barcelona repassa la trajectòria d'aquesta ceramista i  és sempre emocionant veure de prop la seva obra. Si us recomano la visita és perquè sempre he pensat que hi ha quelcom d'inquietant les creacions de la Maria Bofill...  és la consecució d'aquella bellesa que resulta de despullar l'obra de tot que és superflu, una tasca tan senzilla de formular com difícil d'assolir.  I és només en les distàncies curtes que aquest tipus de veritats es revelen a l'espectador.



Exposició
:
Maria Bofill i l'art de la porcellana. 1980-2010
Dates:
17 de juny - 17 d'octubre, 2010
Lloc: Museu de Ceràmica
Palau Reial de Pedralbes
Av. Diagonal, 686
08034 Barcelona

Més informació: www.museuceramica.bcn.es
Telèfon: 00 34 93 256 34 65
Related Posts with Thumbnails