dimarts, 17 de març del 2009

Revistes de ceràmica: novetats i desaparicions


Ahir vaig anar a comprar material al meu proveïdor i em vaig trobar una agradable sorpresa. Ja ha sortit el número 112 de la revista Ceràmica. Encara no me l'he llegida tota però, vaig aconseguir agafar-me una estona per a prendre un te a Gràcia i devorar amb avidesa l'article de rigor en què l'Antonio Vivas fa un repàs a la situació actual de la ceràmica en totes les seves facetes. Com sempre, el punt de vista crític de Vivas apunta bé als punts flacs del panorama ceràmic. No amb un ànim destructiu sinó amb una ferma intenció de sacsejar i espolsar l'acomodament i el letargi instal·lats a les intitucions/entitats que haurien de ser la força motriu per a la difusió i promoció de l'art ceràmic. Em posa una mica trista estar tan conforme amb la majoria de coses que diu, perquè significa ser conscient de la precària situació de la ceràmica al nostre país, sobretot fora dels circuits específicament ceràmics.




Per altra banda, i això té a veure amb el que deia abans, avui he rebut la mala notícia que la Mediateca del Caixafòrum ha donat de baixa la subscripció a la revista Ceramics. Art and Perception . O sigui que ja no la podrem consultar més a no ser que solicitem en préstec els exemplars antics que havien anat arribant fins ara. La persona que m'ha atès m'ha explicat que estan reestructurant els continguts de la Mediateca i s'especialitzaran bàsicament en art multimedia. I com que no m'ha vist gaire convençuda davant els seus arguments m'ha comentat també no sé què de la crisi. Bé, ja ho veieu, La Caixa està en crisi! Aquesta sí que es bona!!! M'abstindré de fer cap comentari perquè ara mateix, així espontàniament, no me'n surt cap de constructiu al respecte.

El cas és que sempre és un plaer fullejar una revista si t'interessa el tema. Diu Antonio Vivas sobre les revistes de ceràmica al seu article:
"Existiran o existirem si aconseguim el suport dels lectors a la ceràmica en general i a la Revista en particular. Internet no deixa de créixer, és bàsicament l'apoteosi de l'instantani, aquí radica la seva força, podem treure notícies o exposicions al nostre web www.revistaceramica.com en temps real, podem incloure vídeos, sons, textos interactius i una informació infinita; per altra banda, la lectura d'una revista és més pausada, permet disfrutar d'excel·lents imatges en color de millor resolució que la pantalla d'un ordinador, es pot deixar i tornar a obrir en qualsevol moment, té un tacte agradable, com els llibres, inclús fa bona olor, es pot rellegir, es pot consultar i es pot col·leccionar, tot un cúmul d'avantatges que ara no semblen suficients."

Doncs, ara mateix me'n vaig a seguir fullejant aquesta revista mentre prenc una mica d'aquest fantàstic sol primaveral. Això encara no es pot fer amb l'ordinador, oi?

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, estamos de acuerdo con tu comentario sobre la revista en general y sobre el comprometido editor en cuestion ya que seguimos sus articulos de galeria desde sus inicios,gracias por la entrada.
Chaooo.

Eli Pastafangs ha dit...

Pues en mi caso la verdad es que conocía la revista desde hace tiempo pero hace relativamente poco que empecé a leerla con detenimiento y por lo que respecta a los artículos de Vivas, ha sido todo un descubrimiento.
Un abrazo para Vinalesa!

maria ha dit...

Hola,
Soc ceramista i he descobert el teu blog arrel de la revista Cerámica.
T'he inclòs en el meu blog així et podré seguir d'una manera més fàcil. Et deixo l'adreça per si et ve de gust. mariaboschceramista.blogspot.com

Felicitats !


maria

Eli Pastafangs ha dit...

Gràcies Maria!
El teu poètic blog també està enllaçat al meu des d'ara. I endavant amb aquestes peces! Tenen molta força.
Una abraçada

emilia ha dit...

La revista Cerámica que edita Antonio Vivas es un referente incuestionable para el mundo de la cerámica, gracias a ella conocemos técnicas , artistas, noticias,libros...es totalmente necesaria para seguir creciendo, es la única que tenemos gracias al tesón y el cariño que Antonio Vivas pone en cada numero y no es tarea fácil en los tiempos que corren. Internet, en mi opinión, nunca podrá desbancar una buena revista o un libro, por suerte y que dure mucho tiempo.

Related Posts with Thumbnails