diumenge, 1 de març del 2009

Cursos d'Estiu al Taller-Escola Ramon Fort


Encara falta força temps per l'estiu, però ja he rebut la programació dels cursos que cada any organitza el Ramon Fort al seu bonic taller de Cal Pianxo, a Llers. Allí vaig fer-hi un curs intensiu de perfeccionament de torn ara ja fa uns quants estius. De fet, la foto que tinc al meu perfil me la va fer el Martin Loew mentre em barallava amb el fang per fer una peça gran en dues parts. Sempre és una experiència intensa l'estada a l'escola. Apart de l'útil aprenentatge de la mà d'un bon mestre, la convivència amb els companys i l'entorn figuerenc valen la pena. Aquí us deixo la informació dels cursos. Per a més informació: www.ramonfort.com o bé: 972 52 83 18 Si encara no teniu plans per a l'estiu, potser us interessa!

ESTIU 2009

Del 29 Juny al 4 Juliol :

Cristalitzacions

Prof. Antonia Palau/ Preu.270 €

Formulació, esmaltat i cocció de peces amb esmalts cristal·lins, corbes de cocció.

Del 6 a l’11 Juliol :

Tècniques d’elaboració i us d’engalbes .Baixa i alta temperatura

Prof. Rosa Varela/ Preu. 260 €

Composició i matèries primeres, tipus d’engalves i la seva preparació, engalbes vitrificats, terra sigil·lada, aplicació i qualitat d’acabats, tècniques de decoració i cocció, defectes i formes de corregir-los.

Del 13 al 18 Juliol :

Iniciació al torn

Prof. Ramon Fort/ Preu. 250 €

Exercicis de pastar, centrar, plat de cafè, bol, plat , cilindre, gerros, colls estrets, panxes, retornejat.

Del 20 al 25 Juliol i del 24 al 29 Agost:

Perfeccionament del torn

Prof. Ramon Fort/ Preu. 250 €

Exercicis de cilindre, plat gran, panxes, colls estrets, peça doble, neriage, retornejat

Del 27 Juliol al 1 Agost:

Iniciació a la joieria aplicada a la ceràmica.

Prof. Núria Soley/ Preu. 270 €

Estudi tipologia dels materials ceràmics i dels metalls, tècniques bàsiques de joieria: mesures i marcatge, calats, llimat i esmerilat, recuit, decapat, soldadura, engalzament de peces, acabats finals, foses alternatives. Elaboració de peces de ceràmica per a les joies

Del 3 al 8 Agost:

Escultura. Tècniques de reproducció. Fang, guix, cera, resina, ciment i pedra…

Prof. Tomas Pons/ Preu 270 €

Estudi, seguiment i realització de diferents processos tècnics de reproducció escultòrica d’una mateixa peça: modelat, el motlle perdut, per peces i de silicona (tipus de silicones i diferents usos), la reproducció en pedra artificial, guix, cera, resina i ciment. Pàtines fredes, acabats ....

Del 10 al 22 Agost :

Iniciació al torn

Prof. Ramon Fort/ Preu. 310 €

Exercicis de pastar, centrar, plat de cafè, bol, plat gran, cilindre, tetera, brocs, tapes, nanses, gerros, colls estrets, panxes, retornejat.

Del 30 Agost al 5 Setembre :

Raku

Prof. Ramon Fort/ Preu. 270 €

Pastes, engalbes, esmalts, construcció de forns de gas i llenya, cuites, reduccions post-cuita, tècniques del coure mate en les seves variants de “flama directa” i “texturat” , tècnica de “naket”.

Del 7 al 12 Setembre:

Tècniques decoratives ceràmiques

Prof. Anna Admetlla/ Preu. 260 €

Textures, reserves amb cera, làtex i paper, trepes, esgrafiat, mishima, calats, polvoritzat, llapis, corda seca, brunyit, sobre i sota coberta....

Del 14 al 19 Setembre:

Terres sigil·lades i decoracions amb fum

Prof. Ramon Fort/ Preu. 260 €

Realització de peces,selecció d’argiles i elaboració de les sigil·lades, col·loració de les mateixes i aplicació sobre les peces, tècniques de decoració (reserves, aplicacions d’elements orgànics, aplicacions de sulfats i clorurs...), construcció de forns i cuites.

Del 21 al 26 Setembre:

La ceràmica i la seva incorporació als espais públics

Prof. Xohan Viqueira/ Preu. 260 €

Projectació i execució de peces de gran format (mobiliari urbà, peces per jardins i parcs, zones recreatives o de jocs, zones d’oci o descans), resolució tècnica, escala, ubicació en el espai i el seu entorn.

Related Posts with Thumbnails