divendres, 8 d’abril del 2011

Pasta egípcia


Avui tocava obrir el forn després de la cuita de baixa temperatura. I em feia una il·lusió especial, tenia aquell cuquet que et fa pessigolles quan proves una cosa nova... No és el primer cop que faig alguna prova amb pasta egípcia, però aquest cop era una mica diferent. El meu forn, els meus materials... fórmules noves... I el resultat ha estat una petita simfonia de colors i de textures que han acomplert de llarg les meves espectatives.

La pasta egípcia és una mescla de materials que sol incloure, entre altres ingredients: argila, feldespats i bicarbonat de sodi o carbonat sodic. Aquests dos darrers ingredients són responsables de que els fundents que porta la pasta, aflorin a la superfície durant el procés d'assecatge. A mesura que es van assecant, les peces semblen recobrir-se d'una fina pelussa cristal·lina. No sé si ho podreu veure una mica en aquesta foto que vaig fer mentre s'assecaven.


Es veu sobretot en les dues peces inferiors. La  peça superior esquerra està cuita mitjançant un procés tan poc ortodox com satisfactori, però és que no puc evitar passar-me la vida provant coses noves!! 
Si voleu més informació sobre la pasta egípcia, els seus origens i algunes fórmules, la CeraWiki  hi dedica un article força extens. Aquest cop només he provat de barrejar-la amb coure i amb cobalt. M'ha quedat una gamma força mediterrània :-)



... però així que pugui, faré més proves amb altres òxids. Bon cap de setmana!

6 comentaris:

am ha dit...

bells efectes de l'experiment. Val la pena experimentar!Bon cap de setmana!

chriterre ha dit...

Etonnant, serais tu magicienne ???

Eli Pastafangs ha dit...

Eksperymenty... Wyrabiają mnie szczęśliwe!! :-)

Eli Pastafangs ha dit...

Pas magicienne! Une ceramiste avec un four et une formule ;-)

Anònim ha dit...

Super interesante y unos resultados preciosos. Q maravilla la inmensa cantidad de recursos interesantisimos que nos da la cerámica... Toda una vida...
Enhorabuena.
Salud

Eli Pastafangs ha dit...

Hola "anónimo",
esto de la cerámica da realmente para toda una vida y para dos si las tuviéramos!!
Gracias por comentar
Eli

Related Posts with Thumbnails