dimecres, 6 d’abril del 2011

Arrest domiciliari per a Ai Weiwei





El passat 3 d'abril l'artista xinès Ai Weiwei va ser detingut per la policia a l'aeroport de Beijing, quan anava a agafar un vol que l'havia de dur a Hong Kong per raons de feina. Des del dia 5, està en arrest domiciliari. Ai Weiwei planejava una festa, una invitació oberta en motiu de la demolició del seu estudi de Xangai. La convocatòria tenia un caire reivindicatiu, ja que Weiwei sospita que hi ha interessos polítics darrere la demolició. La policia, però, manté que la demolició s'ha de fer perquè es tracta d'una construcció il legal. La festa, convocada via twitter estava agafant ja unes dimensions considerables. 
 
Confinat a casa, Ai Weiwei no ha parat de rebre pressions per a revocar la convocatòria. Les autoritats xineses estan sempre nervioses quan es convoquen grans reunions no autoritzades... "Van venir ahir a la nit i van voler entrevistar-se amb mi, deien que no hauria de fer la festa perquè s'estava fent massa gran" explica l'artista, "Aquesta és la tragèdia general d'aquesta nació. Tot ha de ser tractat per la policia. És com usar una destral per fer totes les tasques de la llar perquè és l'única eina que tenim".
L'any passat, Amnistia Internacional ja va denunciar que Weiwei havia estat colpejat al cap per la policia de Chengdu, mentre ell i diversos partidaris van intentar assistir al judici d'un home que va investigar les morts de nens que van morir en el terratrèmol de Sichuan. Setmanes més tard es va sotmetre a una cirurgia a Alemanya després que els metges li descobrissin una hemorràgia interna. 
 
(info extreta de www.guardian.co.uk/)


Related Posts with Thumbnails