dijous, 14 d’abril de 2011

Exposició itinerant "La pasta" a l'ACC


La Cristina Guzmán m'envia la informació de la propera exposició col·lectiva que tindrà lloc a l'ACC i en la qual participa. Defineix la proposta de la següent manera:

"Som un col·lectiu als que ens uneix la passió per aquesta matèria tan primitiva com és la terra amb totes les seues variants; gres, refractari, porcellana, terracota...i que ens permet expressar les nostres inquietuds amb aquest llenguatge tant plàstic."

L'exposició presenta les obres de: Cristina Guzmán (Valencia) Lourdes Rodríguez (Sevilla); Marisa Alves (Portugal); Joaquim Pombal (Portugal); Ángela Ortega (Sevilla); Arístides Martin (Canarias); Luis Plaza (Sevilla); Juana Fernández (Santiago de Compostela); Joáo Lourenço (Portugal); Salvador Pardo (Vigo); Ainara Garay (País Vasco); Magdalena Rodríguez (Ronda-Málaga): Estefanía Sánchez (Asturies); Marc Brocal (Catalunya); Andreina Franceschi (Venezuela); Lourdes Zapata (A Coruña); Sonia Abollo (Pontevedra); Xela Area ( Pontevedra).


També envia aquesta introducció que figura al catàleg, escrita pel ceramista Arcadi Blasco:


POSSIBLEMENT, en els últims temps, s’està parlant de ceràmica mes que mai. Apareixen revistes, exposicions, catàlegs, angles insòlits, visions originals al voltant de la nova aportació dels ceramistes. Tot això esta molt be, donat que significa que quelcom és viu i no es tan sols una referència al objecte utilitari, a l´ ornamentació, a la arqueologia.. Que ja son molts els que a la ceràmica li dediquen les seves cavil·lacions; feliçment i de manera afortunada amb vocació apassionada que a l a llarga seran bons els resultats.

Des de sempre ha estat reconegut el fet de que el nivell dels pintors i escultors espanyols és elevat. I ho segueix sent.

Ens ha tocat assistir als inicis d'aquest nou concepte de la ceràmica. La ceràmica com a tècnica AL SERVEI DEL CREADOR PLÀSTIC, més enllà del recipient utilitari u ornamental, de l'atuell exquisit, de la textura matèrica insòlita; la ceràmica com la transformació dels materials per mig del foc al exclusiu servei de la creació plàstica.

Tenim una mostra eloqüent en esta exposició de nous ceramistes.
Es va teixint el teixit i s'apropa el dia en que la ceràmica sigui una expressió plàstica capaç com cap altra, de totes les possibilitats que pot donar esta transformació dels materials. la forma i el color en l'espai, amb l’espontaneïtat de la pintura, sense la seva ficció; la rotunditat de l’escultura més el concepte espacial de l'arquitectura, el buit. I amb la màgia afegida del foc dominant.Vos desitge el millor per a un futur brillant.
Arcadi BlascoInauguració: 19:30h - 15 d’abril de 2011.
Lloc: Sala ACC (Associació Ceramistes de Catalunya) Dr. Dou, 7 - Barcelona
Tel. 933176906
Període: del 15 d’abril al 19 de maig de 2011
Related Posts with Thumbnails