diumenge, 3 d’abril del 2011

Jun Kaneko: apunts biogràfics



Jun Kaneko va néixer el 1942 a Nagoya, Japó, on va estudiar pintura mentre estudiava a l'escola secundària. El 1963 va marxar cap als Estats Units per a continuar els seus estudis a l'Institut d'Art Chouinard.


Aviat va interessar-se per la ceràmica escultòrica gràcies a Fred Marero. Marero era professsor de matemàtiques però, el seu gran interès per la ceràmica, va portar-lo a posseïr una col·lecció de més de 1.500 peces de ceràmica contemporània. A Califòrnia, Kaneko va estudiar amb Peter Voulkos, Paul Soldner, i Jerry Rothman. Acabarien tots sent figures puntals dins el panorama de la ceràmica contemporània.


La dècada següent, Kaneko va exercir com a professor en diverses escoles d'art dels EEUU, entre elles el Scripps College, la Cranbrook Academy of Art o la Rhode Island School of Design.



Actualment Kaneko viu i treballa a Omaha, Nebraska. És conegut sobretot per les seves creacions de gran format. Les més conegudes pertanyen a una sèrie anomenada "Dango".
"Dango", significa "bola de massa" o "forma tancada" en japonès. Aquestes peces immenses, requereixen d'una gran habilitat tècnica. Les dimensions dels "dango" ronden els 4 metres d'alçada i tenen processos d'assecatge de vora un any de durada abans no puguin ser sotmesos a la cuita de bescuit.


Les peces són posteriorment esmaltades en jocs cromàtics de gran contrast, sovint senzillament en blanc i negre i predominantment amb motius formats per línies i taques rodones que recobreixen tota la superfície.



Més informació: http://www.junkaneko.com/

3 comentaris:

natalia Carlota vallejos ha dit...

grandioso de ver!!!

Laura ha dit...

¡Qué maravilla!

Eli Pastafangs ha dit...

Hola Natalia, hola LAura!!
Sí, la verdad es que impresiona! :-)

Related Posts with Thumbnails