dimecres, 12 de maig del 2010

Taller d’experimentació amb fotoceràmica dicromatada



Taller d’experimentació amb fotoceràmica dicromatada
12 i 13 de juny
lloc: c/Navarra 4 (Barcelona)
preu: 85 euros
curs impartit per: Elisabet Moretó Alvarado

Informació i inscripicions: 680928069 - elimalva@yahoo.es

La fotografia amb gomes dicromatades és una antiga tècnica que, amb un procediment relativament senzill, pot donar resultats molt interessants. Una emulsió que podem elaborar al taller, un negatiu i la llum del sol és pràcticament tot el que necessitem per a imprimir imatges sobre una superfície ceràmica emprant aquest mètode.

Tot i així, si aconseguir resultats no és difícil, és una tècnica que no és senzilla de dominar degut a la gran quantitat de factors que hi intervenen i que no sempre és al nostre abast de controlar. Cal una bona dosis de paciència i molta pràctica si el nostre objectiu és aconseguir una imatge concreta d’una forma concreta. El curs pretén ser una introducció a aquesta tècnica i proporcionar als alumnes els coneixements necessaris per a que, un cop al seu taller, puguin aplicar-la en funció dels seus propis interessos. 



PROGRAMA

1er dia :
de 10h a 17h (pausa per a dinar)

Explicació teòrica:

  • Origen i història de la fotografia a base de goma dicromatada.
  • Què és i com funciona aquesta tècnica.
  • Estudi de les diferents variables que intervenen en el procés: emulsions (goma aràbiga, cola blanca...), negatius, temps d’exposició, pigments per a alta i baixa temperatura, superfícies (pastes d’alta i baixa temperatura, engalbades, texturades...)
  • Acabats: esmaltat, colorejat, exposicions successives...

Posada en pràctica de la tècnica:

  • Preparació de l’emulsió, aplicació i revelat. Experimentarem amb algunes de les diferents variables per a veure com influeixen en el procés.


2on dia:
de 10h a 14h


Experimentació personal:

  • En funció dels materials amb què cada alumne acostuma a treballar intentarem ajustar els diferents paràmetres per a assolir resultats satisfactoris. Farem algunes proves amb aquests ajustaments i, un cop analitzats els resultats, es donaran pautes personalitzades per a continuar treballant la tècnica als respectius tallers.

Catàleg d’errors

  • Explicació dels errors que apareixen amb freqüència en l’aplicació de la tècnica i com corregir-los.
Related Posts with Thumbnails