divendres, 2 d’abril del 2010

Katharine Pleydell-Bouverie

Katharine Pleydell-Bouverie a Kilmington Manor, 1977

Per a aquests dies de festa us proposo descobrir un personatge. Algú de vosaltres ja potser havia sentit a parlar de la ceramista  Katharine Pleydell-Bouverie, però jo la vaig conèixer no fa gaire navegant amunt i avall per l'univers cibernètic ceràmic. Em va semblar algú amb una trajectòria prou interessant i les seves peces tenen una combinació de rústic i delicat que m'agrada. Pertany a la generació de ceramistes que van passar per l'escola de Bernard Leach. Me la imagino, no sé per què, com una dona amb força caràcter... curiosament sempre va estar envoltada d'altres dones en els seus projectes professionals. Us deixo amb la seva biografia, bones vacances [ ...els que les tingueu, és clar :-) ]!!




Katharine Pleydell-Bouverie va néixer el 1895 en una familia rica de Coleshill, Berkshire. Després de treballar a la Creu Roja francesa durant la Primera Guerra Mundial, va estudiar ceràmica a la Central School of Art and Crafts. La seva mestra a l'escola va ser Dora Billington. Va començar només anant a les classes de la tarda per acabar assistint-hi la jornada completa poc després.


El 1924 va ingressar com a estudiant-aprenent de Bernard Leach a la terrisseria de St Ives. En acabar el seu any d'aprenentatge allà, als 30anys, va fundar la Cole Pottery a Mill Cottage, ajudada per Ada (Peter) Mason. Allí, juntes van  experimentar nombrosos esmalts de cendres vegetals sobre peces úniques realitzades en gres.  





El 1928, Mason va deixar la terrisseria i va ocupar el seu lloc la ceramista Norah Braden, que va continuar ajudant Katharine Pleydell-Bouverie en la seva feina. Cadascuna firmava les seves peces i van exposar en nombroses ocasions a Londres i a Manchester, fins que Braden va anar a fer de professora a Brighton l'any 1936.


Durant els deu anys posteriors Pleydell-Bouverie va treballar sola a Coleshill fins que la terrisseria va ser venuda i va traslladar-se a Kilmington Manor, Wiltshire, on va fer construir un forn d'oli que va reemplaçar per un d'elèctric l'any 1960. Va continuar exposant entre les dècades dels 6os i 70s i el 1980 el Crafts Study Centre va organitzar una exposició retospectiva al Holburne Museum, de Bath. 



Informació extreta de la molt recomanable  Vads: the online resource for visual arts
 

Related Posts with Thumbnails