divendres, 16 d’abril del 2010

Lucie Rie a Tòquio



Mireu bé aquesta foto... Intento imaginar-me si alguna vegada podria trobar-me res semblant aquí... És el metro de Tòquio, i a la paret, uns posters amb unes reproduccions immenses de diverses peces de Lucie Rie... Seria un somni fet realitat que una cosa així passés aquí... Podria trobar-me que un dia, sortint de la parada de metro de Liceu, posem per cas, les escales mecàniques em proporcionessin semblant recorregut per l'obra de Hamada? O de Leach, o d'Artigues, no cal anar tant lluny ...
Bé... Posem els peus a terra (sense deixar de somniar, que sempre va bé...). Els cartells en qüestió, anuncien una exposició retrospectiva sobre l'obra de Lucie Rie, del fons pertanyent a la Galerie BessonS'inaugurarà el 28 d'Abril a Tòquio i presenta al voltant de 250 peces instal·lades al nou Centre Nacional d'Art de Roppongi, a la mateixa ciutat. Paral·lelament es faran activitats i conferències dedicades a la ceramista vienesa.




La Galerie Besson, està especialitzada en ceràmica contemporània, i custodia una interessant i extensa col·lecció de peces dels ceramistes Hans Coper i Lucie Rie. En funcionament des del 1988, està ubicada al bell mig del West End de Londres. 

 
Si sabeu japonès, disfrutareu recorrent la web dedicada a l'esdeveniment: www.lucie-rie.jp . Conté una biografia de Lucie Rie en dibuixos i s'hi poden veure algunes peces en moviment, cosa que ens permet apreciar millor el caràcter dels seus bols i gerros. Per als qui com jo, no teniu ni idea de l'idioma nipó, podeu intentar orientar-vos més o menys amb un traductor d'aquests automàtics, que és el que he fet... Pelò jo no me'n lefalia gaile, desplés de veule que m'ha tladuit "Lucy Lee" per "Lucie Rie" ;)
Ah, la mostra és itinerant, però no he aconseguit saber cap a on anirà després... potser... (sí, somniar sempre va bé...). De moment, a veure si un dia d'aquests recopilo dades i imatges per a una biografia d'aquesta genial ceramista i la penjo, que fa temps que en tinc ganes!

Related Posts with Thumbnails