diumenge, 18 d’abril del 2010

Diumenge llibres




Des que em vaig canviar de casa, els diumenges m'agraden encara més que de costum. Encara mig adormida baixo al carrer i ja em trobo al bell mig del mercat del paper. Sempre m'ha fascinat aquest mercat: llibres de tots els estils i les èpoques, amb les pàgines esgrogueïdes, amuntegats, oblidats, recuperats... Best sellers que han passat de moda, llibres descatalogats, revistes de l'època de la República, exemplars de l'Hola en blanc i negre, postals descolorides, taulells plens a vessar de còmics o diaris, cartells de cinema, cromos per bescanviar... No se sap mai què hi pots acabar trobant... I l'ambient és molt especial... Erudits, col·leccionistes, habituals, esporàdics, criatures, curiosos,... Un formigueig de gent que passeja amunt i avall entre un caòtic amuntegament de papers...


Fa uns dies, vaig estar navegant per internet a la recerca d'un llibre que vaig descobrir a la biblioteca i que està descatalogat. És titula "Materiales para el ceramista" i el seu autor és John Colbeck. El llibre pertany a l'editorial CEAC, que a finals dels 80 va publicar una encertada sèrie de llibres sobre tècniques ceràmiques. Vaig haver de fer mans i mànigues perquè arreu on apareixia em figurava com a no disponible o esgotat... però finalment vaig trobar-lo i el vaig encarregar "on-line". L'endemà em truca una amable senyora per telèfon dient-me que havien rebut la comanda correctament però que, quan estava posant l'adreça al sobre per a fer l'enviament, havia vist que jo vivia a la Ronda de Sant Antoni i em proposava que, enlloc d'enviar-me'l, si volia podia passar-me a buscar-lo el diumenge següent perquè ells posaven parada al mercat... Ja ho diuen: "Roda el món i torna al Born", a Sant Antoni en aquest cas... :)



"Materiales para el ceramista" és un llibre eminentment pràctic i profusament il·lustrat amb unes fantàstiques fotos en blanc i negre. Molt útil a l'hora de mostrar-nos com preparar pastes ceràmiques o esmalts, també explica molt bé com s'adapten les diferents tècniques d'esmaltat depenent de la forma de la peça en qüestió. Conté també algunes bones suggerències per a "inventillos"  d'aquells tant útils quan es tracta de confeccionar eines casolanes que ens ajudaran en el procés d'esmaltat o a l'hora de reciclar fang... Una bona compra!

2 comentaris:

dani salinas ha dit...

es el bonic que te aquesta mena de vida creuada amb el pensament, que de vegadas troba unicament el que buscaves.
no el coneixia el llibre, pero trobare, d'alguna manera, trobarme amb ell

Eli Pastafangs ha dit...

Sort Daniel! Si t'agrada la ceràmica i trobes el llibre també el disfrutaràs segur :)

Related Posts with Thumbnails