dimecres, 29 d’abril del 2009

Els paradisos de Marie Bali


Avui venia un petit article al El Periódico de Catalunya, firmat per Ricardo Mir, que parlava de ceràmica. No és una cosa gaire habitual. Que a més, el tema sigui la ceràmica armènia encara ho és menys. Marie Bali és una artista d'origen armeni que treballa a Jerusalem. El 1992, el món va fer-se ressò del seu treball arrel de la mostra titulada "Vistes del paradís" que durant sis mesos es va poder veure a la Smithsonian Institution, al museu nacional dels Estat Units.


La seva iconografia de reminiscències islàmiques beu d'un antic estil d'origen persa que va desenvolupar-se fonamentalment al segle XVIII i que va ser portat a Jerusalem per tres famílies armènies que van anar traspassant la seva tècnica de pares a fills.


Blaus intensos, turqueses lluminosos i marrons vius. Arbres envaïts d'ocells, flors i gaseles... Són els paradisos de Marie Bali.

4 comentaris:

maria ha dit...

Tens raó, no és habitual que es parli de ceràmica als mitgans de comunicació.
T'agraeixo que hagis traslladat aquesta informació al teu blog, sinó jo m'anagués assaventat.

Eli Pastafangs ha dit...

Cert, Maria... la ceràmica és bastant invisible a la premsa quotidiana. Però mira per on, un matí et trobes un petit article com aquest, que m'ha semblat bonic com està escrit i que et descobreix unes ceràmiques que a mi particularment em semblen precioses...i et sembla que aquest dia ja ha ha valgut la pena, oi? Una abraçada
Eli

oeuf de Canard ha dit...

Precioso, y además me ha dado una idea. Hola Pastafangs, hacía tiempo que no visitaba, ya sabes, el estrés de la ciudad. Está lleno de cosas chulas. Pero aprovecho para invitarte personalmente a que eches un vistazo a los cursos del encuentro que vamos a realizar en Nigrán en Julio (produccionesaccidentales.blogspot.com).
Y si por lo que sea no te tiran sería un momento estupendo para que nos visitases. Que el atlántico está cojonudo en esa época. Si te animas avisame.
Petons
Jorge (Canard)
barbotina2007@yahoo.es

Eli Pastafangs ha dit...

Mmmm, qué tentación... no será por no apetecibles las propuestas, los tiros en mi caso siempre van más por temas de agenda (ya sabes, el estrés de la ciudad, sí, en verano también...). Pero cierto, están pendientes ese viaje al Atlántico y esa visita... Te aviso , claro que sí!
Bicos
Eli

Related Posts with Thumbnails