dimecres, 23 de març del 2011

Terra a baixa... terra a alta


L'any passat quan hi havia obres al taller, no em vaig poder estar de recollir un cubell de terra  excavada per a veure què passava si la treballava. Allà es va quedar el cubell fins fa molt poc. Farta de veure'l rondar pel taller, finalment vaig afegir-hi aigua, vaig tamisar la terra, vaig pastar-la bé i vaig fer una petita prova. És fàcil de treballar a pessic... El següent pas va ser la cuita de bescuit (980ºC).



És com un fang vermell extrany, amb força gra...





I com veieu aguanta molt bé la baixa temperatura! La meva intuïció em deia que l'alta  temperatura ja no l'aguantaria tan bé, però no he pogut resistir la temptació de comprovar-ho... Sóc massa curiosa!! Què passarà??
... intriga, emoción....  :-)


[...imagineu que passen uns quants dies...]







Tachaaaan!!! Era d'esperar, no? Però està bé corroborar de tant en tant que la teva intuició no falla...  Voilà!

2 comentaris:

natalia Carlota vallejos ha dit...

tengo el mismo dilema..., esta semana, en coladas he obtenido cuencos muy finos me pregunto si resistirán hornearlos dos veces(bizcochado y esmaltado)sin rajarse..veremos.

Eli Pastafangs ha dit...

Hola Natalia!
Bueno, si es una colada comercial tienes más posibilidades de que la cosa salga bien, normalmente aguanta aunque sea fina :-)
Esto era un experimento con una tierra que recogí del suelo trabajada como si fuera arcilla y... bueno, para baja temperatura funciona!

Related Posts with Thumbnails