dilluns, 14 de febrer del 2011

S.O.S. ( Coses del forn...)


Les resistències del meu forn es mouen!! Ja fa un temps que han començat a sortir-se de mare... Primer pas: trucar al tècnic.


 Pel que sembla les resistències estan començant la fase de declivi dins la seva vida útil.... M'explica que a alta temperatura i en els models en què van insertades a la ranura, les resistències pateixen especialment i es deterioren més ràpidament. Massa dic jo!!... Solució provisional: posar-hi... grapes!!


Les he fet amb fil de resistència i es claven fàcilment a la paret del forn. 


Recordeu un dels meus primers escrits? Parlava del meu forn nou i de com portem de fluixa aquesta assignatura els ceramistes. Doncs bé, ara que em passa això m'adono com segueixo de peix en aquesta assignatura :-(
A l'altra banda del món, just el Vicente Cardia ha tret una entrada al seu blog sobre el manteniment de resistències... És hora de posar-se les piles i aprendre més coses sobre forns elèctrics!! Fa poc també em van  dir que escalfant les resistències amb un soplet es podien tornar a posar a lloc... 
Encara no ho he provat però em sento tan ignorant en el tema que qualsevol consell és benvingut :-)

8 comentaris:

Ateliê v.cardia ha dit...

Hola Eli ¿d'acord?
El clip és una bona solució per al que vaig veure en les seves resistències poden suportar ni una sola vegada. Com molts acomiadaments per mes el que fas?
bjs Vicente.

Eli Pastafangs ha dit...

acomiadaments?? Acho que o tradutor não te entendeu bem ... ;-)

Ateliê v.cardia ha dit...

Hola Eli ¿d'acord?
En realitat, el traductor va escriure malament. Li vaig preguntar quantes vegades s'utilitza el forn durant el mes.
Per a les resistències de fotos continuen sent bones, potser estan sortint del carril i l'ús dels clips és una bona solució de moment.
bjs Vicente.

Eli Pastafangs ha dit...

Olá Vicente! Não uso o forno de forma muito regular... As resistências têm agora 2 anos... Parece-me que se gastaram muito rápido!! :-(
bjs
Eli

Ateliê v.cardia ha dit...

Hola Eli ¿d'acord?
Vostè ha dit que les seves resistències va passar ràpid, d'alta temperatura fa que la resistència, ja que passen prou ràpid com per limitar Kantale cable sovint.
Espero que et pugui ajudar en els seus dubtes.
bjs Vicente.

Anònim ha dit...

Hola Eli,
De la part de'n Michel el fet que la resistència estigui aixi, sortida del seu cami, no és gens greu i no afecta negativament a les coccions. Al contrari, d'aquesta manera fa més calor al no estar tancada dins de la ranura.
Bona coccio !!
Muntsa

Eli Pastafangs ha dit...

Vicente, obrigada pelo seu conselho! Vamos ver como evolui a questão das resistências...;-)
bjs
Eli

Eli Pastafangs ha dit...

Montse, em va super bé saber això que m'expliques, vaig recopliant informació d'aquí i d'allà per a treure l'entrellat de tot plegat... Ara la meva preocupació és, no tant que estiguin així de sortides, sino que no es segueixin movent!! Crec que durant la cuita el forn està arribant a una temperatura més alta de la que li toca...(Aviam si faig unes fotos dels darrers cons que vaig posar per a que ho veieu) i això no sé perquè pot passar :-(
Una abraçada
Eli

Related Posts with Thumbnails