Enguany se celebrarà la cinquena cuita als Forns de Rajoler de les Gavarres que tindrà lloc a partir de la segona quinzena d'octubre. Aquest any però hi ha una convocatòria prèvia a la que no podeu faltar. Els dies 27 i 28 d'agost, estem tots convocats a la Rajoleria de Can Frigola de Sant Climent de Peralta per a participar en el taller de cairons i peces de construcció que serviran per a la restauració del terra de l’ermita de Sant Cebrià dels Alls i que es couran en el forn de rajoler a l'octubre.
El ceramista Josep Matés, organitza aquestes cuites seguint l'empremta dels nombrosos forns de rajoler ja abandonats que es poden trobar a la zona de les Gavarres. Aquí us torno a deixar aquest vídeo explicatiu de les cuites que vaig penjar fa un temps. Val la pena revisar-lo!
Aquest any, s'ha volgut també que la cuita servís per a contribuir a la restauració d'un element patrimonial com és l'ermita de Sant Cebrià del Alls, que data aproximadament del s.X.
Després de la intervenció gestionada pel Consorci de les Gavarres, practicament només queda arreglar el terra de l'ermita, i en Josep ha acceptat la proposta d'aprofitar la cuita per a implicar a qui vulgui a participar-hi elaborant elements tradicionals de construcció com ara cairons i altres, realitzats d'argila extreta de la mateixa zona.
Aquí va el programa sencer:
Taller participatiu de cairons i peces de construcció per
a la restauració del terra de l’ermita de Sant Cebrià dels Alls
Lloc: Rajoleria de Can Frigola de Sant Climent de Peralta
Dates: 27 i 28 d’agost
V Cuita als Forns de Rajoler de les Gavarres
Del 16 al 20 d’octubre
Enfornat de l’obra
21,22 i 23 d’octubre
Encesa del forn i cuita
Mostra de plantes utilitzades en els treballs del camp i el bosc, a càrrec de floracatalana.net
6 de novembre
Desenfornat i exposició de l’obra cuita
Totes les jornades aniran acompanyades d’una exposició de peces i eines del món dels rajolers (Terracotta Museu)
Organitzen: Ajuntament de Forallac, Josep Matés
Col·laboren: Consorci de les Gavarre, Bisbal Ceram, Flora Catalana
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada