dissabte, 28 d’agost del 2010

L'Alícia de Pat Andrea



Si sou per Barcelona us recomano una visita al Centre d'Art Santa Mònica al final de la Rambla. Fins el 26 de setembre podreu veure una impressionant col·lecció de dibuixos en gran format creats a partir d'una reinterpretació dels llibres de Lewis Carroll  Alícia al país de les meravelles i A través del mirall.  



L'autor és l'holandès Pat Andrea (l'Haia, 1942) que s'allunya de la visió purament infantil de l'obra de Carroll per a observar Alícia des d'un prisma més adult, en la mateixa línia de disbauxa onírica en la qual transcorre la història original.



Andrea fa seva la llibertat creativa del conte i l'aplica tant al contingut com a la tècnica incloent el suport: el pintor abandona els immensos fulls de paper tensat on ha dibuixat la major part de les peces que formen l'exposició per a omplir algunes de les parets del Santa Mònica amb enormes dibuixos realitzats amb carbonet. Un coll que sembla no acabar mai, s'estén per tota la paret de l'escala que puja al primer pis, on trobem finalment el cap d'Alícia i l'inici de l'exposició. 



En aquest vídeo es mostra com Andrea va creant aquests dibuixos per a l'exposició i ens explica també el procés creatiu dels quadres i la seva interpretació del personatge carrolià.

Related Posts with Thumbnails