dilluns, 23 de juliol del 2012

Exposició d'Emili Biarnès a la galeria d’Art Vila Clara



Fa realment molt poc que vaig descobrir l'obra del ceramista Emili Biarnès a internet. El cap de setmana passat, de visita a La Bisbal, vaig passar pel taller galeria d’Art Vila Clara i vaig poder veure aquestes fantàstiques peces en directe.



El llenguatge poètic i ceràmic de Biarnès consta d'una gamma cromàtica metal·litzada impressionant perfectament conjugada sobre una argila vermella profundament texturada entre la que sovint trobem incrustacions de peces de ferro. 


Biarnès explica el procés d'elaboració de les seves peces a  la seva pàgina web:
"En el procés d’elaboració s’apliquen diferents tècniques decoratives amb la utilització d’engalbes i esmalts tan plúmbics com alcalins. Finalment el que identifica el treball és l’aplicació de  la técnica del “llustre metàl.lic” és a dir la introducció als esmalts d'elaboració propia de sals metàl.liques (coure, plata,etc.), i sotmetre les peces a un procés de “carbonació” en la darrera cocció. La temperatura de cocció és de 1040ºC en un forn de gas de flama invertida. En resulten uns objectes en sèries limitades o bé únics amb la intenció implícita de condicionar espais d’hàbitat individual o col.lectius."



Un plaer per als sentits haver pogut veure aquesta exposició...


4 comentaris:

Encarna Soler ha dit...

Xulissimmm!!!

Aleixo ha dit...

Muy bueno, mola esa bisagra!

Gracias Eli, bicos

Anònim ha dit...

Un treball molt interessant.
Gràcies per la la descoberta, exploradora !

Eli Pastafangs ha dit...

Bicos i petons Encarna, Aleixo, Muntsa!!! C:

Related Posts with Thumbnails