diumenge, 18 de març del 2012

Enllaços de diumenge...




Diumenge... avui serà dia de feina, però abans de marxar al taller volia deixar aquests dos enllaços que per mi són com dos petits tresors.

Japó, Mashiko, any 1969. Dos francesos, Armand i Michaëla Denis graven amb la seva càmera a Shoji Hamada mentre treballa i fan el seguiment de tot el procés des de l'extracció de l'argila fins la cuita a alta temperatura en un dels seus forns. Després també es pot veure com treballen dos pintors: Akira Kanayama i Yasuo Sumi, cadascun igualment entranyable en la seva recerca plàstica.

 

Japó, Kasama, prop de Fukushima, any 2011. Katsuji i Shigeko Kokubo són dos ancians supervivents dels desastres successius del tsunami i el posterior accident de la central nuclear. La seva filla Yuki, els retrata i recull les seves reflexions sobre el que han viscut i sobre el lloc que la creació artística ocupa en les seves vides i en la seva capacitat de sobreviure a la catàstrofe. És d'una senzillesa, una profunditat i una sinceritat commovedores.



El primer vídeo el vaig descobrir a través del blog de l'Eric Soulé i el segon ens el va regalar fa poquet la Maria Bosch, també al seu blog. Dos blogs que mai deceben quan aporten una nova entrada. Molt recomenables!

2 comentaris:

emilia ha dit...

FANTASTICO DOCUMENTO !!
Ç

Eli Pastafangs ha dit...

FAntásticas filosofías de vida....

Related Posts with Thumbnails