dijous, 22 de juliol del 2010

Un "pàjaru ceramista"

 

Acabo d'encetar una nova categoria anomenada animals del gremi. Posar animals ceramistes, que havia estat la meva primera idea, no era del tot ajustat, ja que de moment, que jo sàpiga, aquests animalons artesans  del fang -això sí-, encara no couen les seves creacions. Altra cosa és que existeixin animals ceramistes o ceramistes animals... que sí que n'existeixen dels dos tipus. Però ja estaríem parlant d'una altra cosa...  Després d'haver conegut la eumenes pedunculatusara és el torn del furnarius rufus.

 

No busqueu per aquestes contrades al Furnarius rufus , que aquesta bèstia habita més aviat a l'altra punta del món, on fins li han atorgat el títol de  «Au de la Pàtria» (des del 1928 és l'ocell símbol d'Argentina). Allà l'anomenen hornero i al Brasil és conegut com joão-de-barro o forneiro. No només contents amb fer-se un simple niu els furnarius, com els humans, aspiren a construir-se dúplex o triplex com el d'aquesta foto...



Nosaltres a casa nostra també tenim ocells que es fan les casetes amb fang. Sense anar més lluny tenim les orenetes que del tema en saben un niu, valgui el joc de paraules. De tota manera, aquí encara no les hem declarades au nacional, i, de fet,  val més ni  parlar del tema nacional ara mateix, perquè d'això ja se n'omplen prou la boca tots aquests "pàjarus" dels polítics que només saben fer que marejar la perdiu, que és un altre ocell , per cert.
Per acabar, us deixo aquest vídeo que il·lustra com n'arriben a ser de sociables aquests ocellets, mentre de fons sona una milonga íntegrament dedicada a la bestiola. Relindo, ah? :-) Y de paso un saludo a las/los que me leéis desde Argentina!


2 comentaris:

Elena Netalga ha dit...

Ay, Bufona: hice un montón de fotos de nidos de este pajarito en Iguazú, pensando en ti!
Y me había olvidado de ellas...
En cuanto las recupere, te las mando.
Ahora, mil besos.
:-)

Eli Pastafangs ha dit...

OOOhhh!!! En Iguazú!! Cuando fue eso??? Que pasa el tiempo y ni me doy cuenta de cuánto tiempo hace que no hablamos!!! bEsos a miles, guapa!!

Related Posts with Thumbnails