divendres, 5 de febrer del 2010

Cursos a l'Escola-Taller Ramon Fort

De l'Escola-Taller del Ramon Fort arriben aquest parell de propostes ben interessants!


CURS SETMANA SANTA 2010

Del 1 al 4 d’Abril
Professor- Ramon Fort
Preu – 200 €
Preu allotjament – 70 €




De la idea a l’objecte. Estratègies per a la resolució de peces



Aquest curs consistirà en posar sobre la taula, i de manera ordenada, les tècniques i procediments que apresos d’altres o elaborats per mi m’han possibilitat, al llarg de la meva vida professional, solucionar peces que inicialment sols estaven al cap. Són tècniques inicialment no ceràmiques i sovint manllevades d’altres oficis de les que entre d’altres podríem citar els encofrats de fusta, relleus amb làtex, alt-relleus per pressió, impressions amb polímers, textures, erosions, plantilles, extrusió, motllos de silicona reciclable… De cada proposta l’alumne farà un exercici pràctic.





La llibertat d’ignició

Dates-del 22 al 26 de Febrer
Professor- Wali Hawes
Preu- 240 €
Preu allotjament- 90 €







Construcció i cuites Neolítiques, Hindú, "La Cistella”, "El Bidó" i "Pit Fire"
i per primera vegada "El Forn Solar"



  • L’època Neolítica va esser la primera vegada que l’esser humà fa ceràmica. Rendirem un homenatge als nostres avantpassats amb una cuita neolítica. Normalment s’utilitza “turba” però en aquest cas utilitzarem molsa i fulles. La decoració es molt important i explorarem els motius neolítics però amb mirada contemporània....així podrem utilitzar el “mòbil” però com motiu neolític.

  • La cuita hindú és amb “caca” de vaca i la superfície de les peces amb terra sigil·lada.

  • “La Cistella”-a base de branques i heures construïm una estructura que posteriorment serà el forn. Les peces seran de terres autòctones.

  • “El bidó” –l’adaptem utilitzant la teòrica dels forns Anagames per a una cuita de llenya.

  • “Pit Fire” (El Forat de Foc)- explorem l’ús de sals metàl·liques i combustibles varis.

  • “Forn Solar”- Es fruit d’una col·laboració d’en Wali Hawes amb l’artista andorrana Eve Ariza. Amb miralls concentrem els raigs del sol per coure peces esmaltades. Com es un experiment es de format petit però fàcil de reproduir al taller (amb accés a sol, clar).
Related Posts with Thumbnails