dissabte, 9 de gener del 2010

Forns moruns de Breda: un pas endavant



M'agrada començar l'any amb bones notícies... Us resulta familiar aquesta foto? A finals de maig de l'any passat em vaig fer ressó al blog de la campanya iniciada per a salvar de la destrucció dels antics forns de terrisa de Breda. Si voleu refrescar la memòria sobre el tema, només cal que cliqueu aquí per a poder accedir a l'escrit en qüestió i posar-vos al dia. Resumint, després de l'enderrocament del forn de Can Paiella un grup de persones prou assenyades va creure convenient mobilitzar-se per a que els cinc forns moruns de terrissa de Breda que restaven es cataloguessin com a  Bé Cultural d’Interès Nacional. Es tractava d'una iniciativa que tenia per objextiu preservar aquests forns, representatius de les construccions tradicionals destinades a la cuita de ceràmica arreu de la Mediterrània, d'una possible destrucció anàloga en el futur. Bé, la bona notícia és aquest mail que he rebut avui i que avala els resultats positius d'aquesta campanya.

Benvolguts/des
Gràcies al vostre suport en la campanya Salvemfornsbreda@gmail.com, a Generalitat de Catalunya ha encarregat al Museu de la Ciència i la Tècnica l'elaboració d'un informe sobre els forns moruns de Breda. Es tracta d'un informe favorable a la conservació d'aquestes construccions i que insta l'Ajuntament de Breda a protegir-les. Mentre, restem a l'espera que l'ajuntament redacti un document de caire vinculant on finalment els forns moruns, o una part significativa d'ells, restin dempeus per a les futures generacions. Dependrà un cop més de la voluntat dels polítics perquè això sigui realitat. Us adjuntem l'informe i una carta de la Generalitat a l'ajuntament de Breda. Reiterem novament el nostre agraïment per la vostra ajuda i esperem comptar amb vosaltres en les properes propostes que es puguin portar a terme.
Que tingueu un fructífer 2010.
Salutacions ben cordials.
Francesc Mas

L'informe solicitat per la Generalitat pot representar doncs el primer pas cap a la conservació d'aquests forns. Esperem que aixi sigui i felicitem als impulsors de la campanya per aquests primers fruits. De veritat que aquestes notícies em posen contenta :)

3 comentaris:

Verónica Alonso ha dit...

Felicitaciones!! defender el patrimonio histórico es defender la identidad de cada pueblo.
Un saludo desde Argentina.

maria ha dit...

Desitjo que l'Ajuntament de Breda segueixi aquests consells i tot acabi bé.

Eli Pastafangs ha dit...

Esperem que sí, MAria, a mi m'agradaria poder-los visitar algun dia!

Un saludo para ti también, Verónica, y felicitaciones por tu blog!! (En breve pongo un enlace....)

Related Posts with Thumbnails