dissabte, 20 de juny de 2009

Ceràmiques i Circ

De vegades passa que l'experiència d'un sol dia et carrega d'energia i idees o de projectes i marca un punt i seguit o fins i tot un punt i apart en la teva existència... El temps dirà si ahir va ser un dia d'aquests, però el que és segur és que va ser un dia molt inspirador i màgic portador de moltes energies, idees i projectes. El tren em va dur de bon matí i sense presses a Palautordera on vaig anar a visitar la Pe. Per fi vaig poder veure de prop i tocar els seus fantàstics "Racons de mar" i la seva peça "Esponja" seleccionada a la XV biennal Angelina Alòs.


I admirar la delicadesa dels seus "Lineals" ...Quan la soledat t'assotja despres de mesos de feinejar al taller, tot un dia parlant de ceràmica amb algú amb qui comparteixes llenguatge propi i complicitat, és el millor que et pot passar. Però a casa la Pe en saben un munt d'acollir els que venim de fora, i sort que vaig deixar-me "segrestar" la resta del dia, perquè... a la tarda, vam agafar el cotxe i, com Alicia caient pel cau del conill, o com Chihiro atravessant el túnel, després d'enfilar-nos per un camí que s'endinsava en la negra boscúria vam aparèixer en un indret excepcionalment màgic: el campament base del Circ Cric.


La tarda plujosa escampava una fresca olor d'herba i vegetació per entre les carpes i les roulottes... Amunt i avall circulava gent preparant-ho tot per una nova vetllada del Cabaret Coluche, que aquest cop estava a punt per oferir l'estrena d' "1, 2 , 3, poma" de la companyia Daraomai.
Feia temps que no veia res de circ i va ser un espectacle realment bonic: entre poma, poma i trossets de poma, acrobàcies, cèrcols, riures i dansa s'entrellaçaven a bon ritme. I tot plegat venia embolicat amb el privilegi de poder ser testimoni d'un projecte que lluita dia a dia per vèncer no pocs contratemps: la marginació dins els pressupostos institucionals de cultura, la mandra de la gent a desplaçar-se (qualsevol diria que el Montseny és la fi del món!!), ...
Però amb els precaris recursos de què gaudeix, a més de la programació de circ, la gent del Cric també dedica els majors esforços a causes tan nobles com contribuir a despertar somriures en els contextos més inhòspits del planeta (a través de "Pallassos sense Fronteres") o acollir un CRAC (Centre de Recerca de les Arts del Circ). Sempre m'ha agradat en Tortell Poltrona, desde que muntava la moto de "Poltrona Express" en blanc i negre quan jo era petita... i després de veure tot això, a més, d'agradar-me l'admiro. No cal dir que no deixaré de recomanar a tothom que s'animi a anar al Montseny i es deixi il·lusionar per la màgia del circ.

Related Posts with Thumbnails