diumenge, 30 de novembre de 2008

Taller en marxa!

El temps ha passat ràpid des del darrer escrit. Però la meva inactivitat bloggera no té una altra explicació que l'increment d'acció per una altra banda: el taller.
De fet, avui és un gran dia per a mi: en una mena de miracle, aquest matí he pogut escoltar aigua ressonant per les tuberies del taller i l' he vist brollar per primera vegada per l'aixeta del lavabo. Mil gràcies al "superlampista" que finalment ho ha fet possible!!!


Si, la foto és molt cutre, però és que no us podeu imaginar el que significa poder oblidar-me d'anar a cada dia a la font i desmantellar per fi el muntatge de carretons i garrafes de plàstic que m'han servit per proveir-me d'aigua tots aquests mesos...
Perquè el cas és, que malgrat tot, no he esperat fins avui per a posar-me en marxa. En aquestes setmanes l'activitat al taller ha estat rellevant: primeres fornades, primeres peces... Només m'han aturat els símptomes d'una grip de rigor amb la que encara m'estic barallant...
Les primeres incursions amb el forn nou de moment són satisfactòries. Després de les cuites preparatòries en buit, vaig fer una primera fornada de bescuit i una segona d'alta que em va servir sobretot per a fer proves i veure com es comportaven els meus antics esmalts amb aquest forn.


I també el torn ha començat a girar de nou! Aquí sota podeu veure la primera producció assecant-se als estants que em vaig fer fa unes setmanes... La cosa comença a rodar així que aquí em teniu en marxa... refredada però feliç!!

dimecres, 12 de novembre de 2008

Delicatessen...

Avui us volia ensenyar aquest blog:Darrera de Delicatessen·Lusesita s'amaga una artista sense fi... Es diu Laura, i la vaig conèixer fa cosa d'uns dos anys. Jo tenia una parada en una fira i en una estona que em vaig poder escapar a donar una volta, vaig descobrir que no era l'única ceramista. La Laura tenia una taula plena de petites cosetes de gres, que tenien vida pròpia. Culleretes amb cara, tasses amb potes, plates amb punxes i bols amb mil nanses... Vam fer un petit intercanvi i des d'aleshores li he anat seguint la pista. L'última vegada que la vaig veure, estava en una parada plena de pops de les més diverses formes i colors, amb les potes de gres que feien música quan es movien... Allà em va passar l'adreça del seu blog. Feu-li una bona visita i descobrireu tots aquests genials personatges.


Joselito

La reina gusana


Pescado pescado
El hombre de lata


Chatika. Angelita


Em venia de gust presentar-vos-la. Així podeu fer una visita a la seva pàgina i explorar tot aquest món d'éssers fantàstics. Únics i molt personals. La Laura combina la ceràmica amb tota mena de materials i tècniques i jo crec que no li fa por provar el que sigui... Entre altres coses ho demostra la prolífica col·laboració amb el Magicomora. Tota una delicatessen. A degustar-la!

dimarts, 4 de novembre de 2008

Raku - Mas Mirambé

Fa cosa d'un parell d'anys vaig estar a un dels caps de setmana que la Chisato i la Marguerite organitzen al Mas Mingall. Ara m'han enviat aquesta convocatòria i em venia de gust fer-li difusió. A veure si algú s'anima!


Raku - Mas Mirambé
Raku es una técnica de cerámica de origen japonés, desarrollada en occidente con algunas variantes. La espontaneidad y rapidez en los resultados hacen de esta técnica muy atractiva desde el primer momento. Raku, en japonés significa fácil y divertido.
A partir de ahora ofrecemos un dia de Raku en Mas Mirambé (Sant Pere de Riudebitlles, Penedés) una bonita masía rural del siglo XIX. Las profesoras son Chisato Kuroki (Japón) y Marguerite Olivier (Holanda). El curso incluye Naked Raku, la decoración de piezas y asistiremos al espectacular proceso de cocción.
Fecha : 15 y 16 de Noviembre, 13 y 14 de Diciembre Plazas limitadas
Precio : 70 € por el curso, una comida y esmaltes
Para más información contactar con:
Chisato : 93 412 16 87 Móvil: 657 73 83 96 chisatoceramica@yahoo.es
Marguerite : Móvil: 650 72 44 07 margueriteolivier@yahoo.es
o en
www.chisato-ceramica.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails