dimecres, 3 de desembre del 2014

El pintor sense pressa: Giorgio Morandi


Giorgio Morandi va néixer el 1890 a Bologna (Itàlia). Mai va allunyar-se de la seva ciutat, on va viure sempre a la mateixa casa amb la seva mare i les seves germanes. Allí va dur una existència hermètica i allà va  morir el 1964. La seva, va ser una vida tranquil·la i apartada, pròpia del que podria ser un tímid patològic.


Pots de ceràmica, ampolles de vidre, quincalla... tots aquests objectes humils que tenia al seu estudi i que apareixen repetidament als seus quadres,  no eren en realitat el veritable tema de la seva obra. Per a Morandi, no és important l'objecte en sí, sinó la manera com el percebem.



Podia passar setmanes, mesos, decidint com havia de ser la composició, com havia se ser la llum... després executava la pintura amb rapidesa. El gest segur i immediat és fàcilment reconeixible en la pinzellada.


Tot i així, Morandi està permanentment insatisfet amb la seva pintura. Mai pinta per als altres, pintar per a ell és un acte íntim per a assolir el misteri de la vida, però una vegada i una altra sent que falla en l'intent. El cos de la seva obra, constitueix una reflexió íntima sobre la percepció.




2 comentaris:

Armelle Léon ha dit...

Merci pour ce post, j'adore Morandi :-)

Eli Pastafangs ha dit...

Je ne le coniassait pas jusqu'à maintenant... il est très interessant!!
Bonne anée Armelle!!! :-)

Related Posts with Thumbnails