dimecres, 12 de febrer de 2014

Canviant resistències...


Ha portat el seu temps, però finalment el moment de canviar les resistències ha arribat! I jo estic preparada càmera en mà per a no perdre detall, disposada a fer-li un munt de preguntes a en Joan, el tècnic d'Anper, que en sap un niu i que carregat de paciència em va explicant fil per randa com procedirà a cada pas.
Un cop desconnectades del corrent elèctric, el primer serà treure les resistències velles. El meu forn té dues resistències laterals i una al terra. El canvi es fa d'una en una. En Joan desconnecta per darrera una resistència i sense gaires escrúpols comença a estirar des de dins el forn. Les resistències velles es trenquen fàcilment, són aspres al tacte i presenten un aspecte blanquinós. Res a veure amb les noves!!


Ara cal col·locar la nova, no sense abans aprofitar per netejar bé la ranura amb una brotxa plana. En Joan comença introduint els caps de les espirals, que són rectes, pel forat corresponent que travessa la paret posterior. Si el forat és totalment recte no hi haurà cap problema en aquest pas, però de vegades s'encallen en algun punt dins la paret i costa que surtin per l'altre costat!!


Un cop aconseguim que surtin les doblegarem per a que no tornin enrere mentre manipulem la resistència. Ara toca anar col·locant cada tram dins la seva ranura corresponent. 


En Joan s'ajuda del mànec d'un tornavís per a entrar bé la resistència dins la ranura. Finalment tornarà a connectar els extrems als cables. Així va posant casdascuna de les tres resistències. 
Mmmmm... això pinta bé!


Ja només falta provar-lo.... En Joan connecta el forn a màxima potència: en mitja hora el programador marca 500ºC i ....

2 comentaris:

Gustavo ha dit...

Y ahora a volar, trabajar y crear. Mucha suerte.

Eli Pastafangs ha dit...

Gracias Gustavo!! Estamos en ello... ;-)

Related Posts with Thumbnails