dilluns, 16 de gener del 2012

Prova superada (I)


Quan hi ha bones notícies costa esperar a compartir-les... Recordeu el meu canvi de resistències?? Avui finalment he posat la segona cuita de bescuit després del primer fracàs que no vaig poder presenciar perquè era fora de vacances... estava francament preocupada. Aparentment en la primera cuita, el forn havia pujat bé fins els 980ºC però en apagar-se el forn també havia saltat un dels interruptors de seguretat del quadre elèctric. Quan vaig tornar al taller vaig revisar les peces que havia cuit l'Ester a la fornada... Unes peces esmaltades amb 7/1 havien quedat blanquinoses, com si l'esmalt no s'hagués fos... molt extrany tot plegat... i poc encoratjador!!
Des que aquest migdia el forn ha començat a pujar, jo no he parat de treballar. Era qüestió de distreure'm...  vuit hores sense desviar la mirada del piròmetre seria ratllar la paranoia... he tornejat, he retornejat, he reciclat fang, he endreçat el taller... una jornada intensa de debò, qualsevol diria que és diumenge!! A l'interior del forn, el color ha anat passant del vermell fosc al groc amb normalitat d'acord amb el que anava marcant el piròmetre...
Passades les 22h, el forn ha arribat a 980ºC i s'ha apagat. Sembla que tot ha anat bé!! He espiat el con per l'espiell i sembla que també hi està d'acord C-: (... el de la foto que he penjat és un con de fa temps però el de dins el forn tenia el mateix aspecte).
Ara toca superar la prova de foc (mai més ben dit)... a mitjans de setmana  posarem fornada d'alta. Creueu els dits!!!

5 comentaris:

Camil.la Pérez Salvà ha dit...

Me n'alegro molt, segur que la d'alta et sortiràbé, dona...sigues confiada.

Eli Pastafangs ha dit...

... si és que sempre penso en la llei de Murphy!!! :-)

Laura ha dit...

Me alegro que todo haya ido bien. ¡Suerte con el de alta! Lo cierto es que no podemos hacer nuestro trabajo sin horno, pero siempre nos tiene en vilo. Bueno, lo dicho ¡suerte! Ya nos contarás.

Eli Pastafangs ha dit...

El horno es nuestra herramienta principal y nunca sabemos lo suficiente sobre él... (siempre me quejo de que en las escuelas no se incluya de una forma seria su funcionamiento y su mantenimiento como parte del programa...) así que ahí estamos, descubriendo cada día y compartiendo lo que vamos aprendiendo... Cocción de alta proximamente, ya contaré! C-:
un abrazo Laura!

maria Bosch ha dit...

La prova de sembla que t'anirà molt bé, SORT!!!!!

Related Posts with Thumbnails