dimecres, 9 de gener de 2013

Curs de Litografia a l'aigua amb fotocòpies


Si ets ceramista i t’agrada treballar amb imatges o si treballes amb imatges i t’agrada la ceràmica... aquesta proposta t’interessa!Un matí per a aprendre i experimentar amb la litografia a l’aigua, un recurs gràfic no tòxic, senzill i molt versàtil, una tècnica ideal per a transferir dibuixos i dissenys tipogràfics sobre el fang cru o bescuitat.Places limitades

No calen coneixements previs!!
Us animeu? :-)

dissabte, 5 de gener de 2013

Shiboridashi


Abans de començar... tot i que sóc una gran apassionada del món del te, he de dir que no sóc ni de lluny una especialista en el tema. Sé del te menys de la meitat de les coses que m'agradaria saber, però vaig prenent i aprenent cada dia! C-:
No fa gaire vaig publicar una entrada on apareixien uns shiboridashi. Vaig descobrir aquest tipus de tetera farà un parell d'anys a una bonica teteria del Call barceloní anomenada Caj Chai. Hi tenien també una gran varietat d'accessoris del ceramista txec Petr Novák. Unes ceràmiques tornejades, deliciosament fines i cuites en forn de llenya. No vaig poder-me resistir i ben aviat vaig tornar-hi per comprar-ne una. Des d'aleshores que no va deixar de rondar-me pel cap la idea de fer-me el meu propi shiboridashi. Però... què és exactament un shiboridashi? El moment d'investigar una mica ha arribat!El shiboridashi és un tipus de tetera sense nansa utilitzada bàsicament per a la preparació de te verd. Per la seva forma ampla i poc profunda, és ideal per a tes verds d'alta qualitat, amb molta fulla i que requereixen una preparació amb poca aigua. Tradicionalment s'utilitza sobretot per a un tipus de te anomenat Gyokuro.  

En realitat, el shiboridashi és una subcategoria del hobin o houjin que seria el nom genèric per a les teteres sense nansa. En general però, el houjin té el bec adossat al cos de la tetera, mentre que en el cas del shiboridashi el bec forma part del llavi. Una altra diferència important, és que el houjin té foradets per a filtrar el te i deixar passar l'aigua. En canvi, al shiboridashi, el te s'aboca a través d'una obertura entre la tapa i la paret, que pot incloure (o no) unes dents fetes amb un rasclet de fusta quan l'argila encara no s'ha assecat.Com que no té nansa, podem agafar el shiboridashi  de dues maneres:Aquest tipus de peces acostumen a ser molt petites. De fet, aquesta que veieu està just al límit per a poder agafar-la amb una sola mà (de les meves). Això és perfectament adequat en la preparació del te verd, ja que l'herba s'infusiona reiteradament amb quantitats d'aigua que solen ser petites. No he aconseguit saber exactament quin és l'origen d'aquesta tetera... el que us puc dir és que és realment agradable d'utilitzar i que aquest te, que és un kukicha verd que vaig comprar a Tetere... està deliciós! 


Related Posts with Thumbnails