Pàgines

dimecres, 23 de març del 2011

Terra a baixa... terra a alta


L'any passat quan hi havia obres al taller, no em vaig poder estar de recollir un cubell de terra  excavada per a veure què passava si la treballava. Allà es va quedar el cubell fins fa molt poc. Farta de veure'l rondar pel taller, finalment vaig afegir-hi aigua, vaig tamisar la terra, vaig pastar-la bé i vaig fer una petita prova. És fàcil de treballar a pessic... El següent pas va ser la cuita de bescuit (980ºC).



És com un fang vermell extrany, amb força gra...





I com veieu aguanta molt bé la baixa temperatura! La meva intuïció em deia que l'alta  temperatura ja no l'aguantaria tan bé, però no he pogut resistir la temptació de comprovar-ho... Sóc massa curiosa!! Què passarà??
... intriga, emoción....  :-)


[...imagineu que passen uns quants dies...]







Tachaaaan!!! Era d'esperar, no? Però està bé corroborar de tant en tant que la teva intuició no falla...  Voilà!

2 comentaris:

  1. tengo el mismo dilema..., esta semana, en coladas he obtenido cuencos muy finos me pregunto si resistirán hornearlos dos veces(bizcochado y esmaltado)sin rajarse..veremos.

    ResponElimina
  2. Hola Natalia!
    Bueno, si es una colada comercial tienes más posibilidades de que la cosa salga bien, normalmente aguanta aunque sea fina :-)
    Esto era un experimento con una tierra que recogí del suelo trabajada como si fuera arcilla y... bueno, para baja temperatura funciona!

    ResponElimina

Els teus comentaris donen vida al blog!! Gràcies per deixar-los...