diumenge, 30 de juny de 2013

Celadons a Marina Alta (I)


Ha passat un any des que vaig anar a Marina Alta a conèixer l'Encarna Soler Peris i el Carlos, i que vaig gaudir de l'experiència fantàstica de poder fer una cuita de Shinos i Tenmokus

No devia ser una  mala convidada perquè enguany he pogut tornar-hi, aquest cop per a experimentar amb els Celadons.  A principis de juny, agafava el tren cap al sud disposada a endinsar-me dins l'univers màgic dels verds de jade i dels blaus característics d'aquests esmalts. Aquests colors, apareixen només en reducció i per a mi, que no puc fer-ne mai amb el meu forn elèctric, una reducció és sempre una aventura!! Els grocs i marrons del ferro en oxidació, es transformen per complet dins una atmosfera reductora i es converteixen en verds grisosos i blaus celestes. Les fórmules d'aquests esmalts, acostumen a contenir alts nivells de calci, nivells d'alumini molt baixos i nivells de silici moderats tirant a baixos. El primer dia, després de dinar, ja vam començar a preparar els esmalts i a esmaltar. El primer dia sempre és un dia intens. M'he llevat a les 6 del matí a Barcelona. A les onze de la nit, sóc al llit, a Marina Alta. Miro un llibre de l'Encarna sobre ceràmica japonesa. Duro  menys de 5 minuts...
 L'endemà acabem d'esmaltar. Algunes proves que vam fer amb cera, no van acabar de funcionar. Vam utilitzar parafina. S'adheria prou malament i no volia acabar de marxar quan la vam sotmetre a una cuita per a cremar-la... 
Per la meva part, intento reesmaltar com puc, inclús per damunt de la cera. Abans d'entrar al forn, algunes de les superfícies tenien aquest aspecte desastrós... Però no hi havia massa temps d'arreglar-ho!! Així que el  la darrera paraula correspondrà al forn...Aquesta vegada, apart de fer servir els esmalts de l'Encarna, vaig decidir portar-ne tres més per a provar. Del llibre del John Britt "The Complete Guide to High Fire Glazes", en vaig treure les receptes següents:

Choy blue

Feldespat potàssic 50
Silice 28
Creta 6
Caolí 4
Carbonat de Bari 12
Òxid de Ferro 2

Korean

Feldespat potàssic 25,3
Silice 20,3
Creta 25,3
Caolí 6,6
Ball Clay 20,3
Fosfat tricàlcic 0,2
Òxid de Ferro 1,5
Ocre 2

Lung Chuan

Feldespat potàssic 31,3
Silice 31,3
Creta 19,8
Caolí 8,3
Ball Clay 3,1
Cendres 6,3
Òxid de Ferro 1
Engalba Barnard 4,2 (enlloc d'això hi vaig posar fang vermell)Aquests tres gotets fets amb un gres molt blanc, els vaig esmaltar amb cadascun dels Celadons... A la tarda vam carregar el forn i el vam deixar preparat per encendre'l l'endemà ben d'hora, ben d'hora!!


dimecres, 26 de juny de 2013

INTENSIU DE PORCELLANA AMB PASTA DE PAPER


Us presento un nou intensiu per a aquest estiu. El proper 27 de Juliol tindrem a la ceramista Penélope Vallejo impartint aquest interessant curs al meu taller!! 

Serà una bona oportunitat per a endinsar-nos en el món de la porcellana i descobrir les seves propietats quan la treballem mesclada amb pasta de paper. Amb diferents tècniques, construirem peces de porcellana delicades i molt orgàniques i jugarem amb les propietats translúcides d'aquest material... No cal experiència prèvia!! 
Us apunteu??

dimarts, 4 de juny de 2013

CURSOS ESTIU 2013


Em fa molta il·lusió presentar-vos els cursos intensius d'enguany perquè hi ha novetats. A més dels cursos de torn, he programat un nou curs d'iniciació als esmalts d'alta temperatura. Durant quatre dies experimentarem i anirem coneixent les propietats dels materials que se solen utilitzar en la composició dels esmalts ceràmics d'alta temperatura. Descobrirem quines propietats aporten a l'aspecte final de l'esmalt. Provarem textures, colors, opacitats... Ja tinc ganes que comenci, un nou curs sempre és un nou repte!!


I per a qui tingui ganes d'enfangar-se també podreu fer-ho als intensius de torn. Aprofiteu l'estiu que és quan dóna més gustet!!! C:

dilluns, 3 de juny de 2013

eXPO mARCOS pACHECO


Apunteu-vos aquesta data i reserveu-vos la ja: 14 de Juny!!
I és que a La Bisbal de l'Empordà s'inaugura l'exposició del ceramista bisbalenc Marcos Pacheco. Teniu tres mesos per a veure-la, però la inauguració inclou una prometedora performance, així que jo no me la perdria...Per als qui us costi llegir del revés:
EXPOSICIÓ DE CERÀMICA
del Juny al Setembre del 2013
de dimarts a dissabte de 10 a 14 i de 17 a 20.30
diumenges i festius de 10 a 14

Li he "robat" un parell de fotos al Marcos per a fer-vos un petit avenç del que es podrà veure a la expo... :-)

Després de veure això no em direu que la cosa no promet!!
Ens veiem per La Bisbal...
Related Posts with Thumbnails