dilluns, 27 de juliol de 2009

Periferias 09

Missió complerta! Ja teniu totes les fotos flotant en algun lloc del ciberespai, a la vostra disposició... Per a veure-les feu clic aquí. N'hi ha un munt així que en teniu per tot l'estiu. Bones vacances!!

diumenge, 26 de juliol de 2009

Periferias 09: primeres fotos

Poc a poc vaig pujant les fotos de Periferias. Només fa una setmana que vaig tornar de Nigrán i aquells sis dies tan intensos em semblen molt més llunyans... Els qui vau tenir la sort de compartir-los suposo que disfrutareu amb aquestes imatges que els immortalitzen. Els qui no vau poder ser-hi us en fareu una petita idea. L'enllaç per a veure-les és aquest:

http://picasaweb.google.com/peusdefang/Periferias09#

Aquesta és la primera entrega. Aviat n'hi haurà més!

dilluns, 20 de juliol de 2009

Tapes gallegues

A mode de tapa, per anar fent boca, aquí van unes imatges de la meva aventura a Periferias 09, a Nigrán. Una setmana intensa de veritat... aviat us en faig arribar més!

divendres, 10 de juliol de 2009

Missatge número 100

Aquest és el meu missatge número 100... L'aventura va començar fa poc més d'un any i estic contenta dels fruits que ha anat donant aquest bloc. No em pensava que una cosa tan petita i especialitzada i a més en català pogués donar tant de sí, però ha resultat una experiència molt enriquidora! Si un dels objectius era crear llaços, puc dir que s'ha acomplert amb escreix... m'he trobat amb gent excel·lent al llarg del camí... Què més es pot demanar?
Moltes gràcies a tots els que m'aneu llegint, als que deixeu els comentaris que em fan tanta il·lusió i als més silenciosos que també sé que hi sou... Ara que la calor estival flota plenament a l'aire i tenim la mel de les vacances a la boca, us deixo aquesta cançó que sempre em posa de bon humor i evoca la platja dels estius... Espero que us agradi, va per vosaltres!

dimarts, 7 de juliol de 2009

Poesia a les mans

Hi ha qui, a més de tornejar bé, simplement té poesia a les mans...

Crec que m'agrada tot d'aquest vídeo, les mans, les peces, les reaccions del públic... la mirada atenta de la càmera i fins el soroll de fons i la megafonia... Quasi m'he oblidat que és en japonès (crec) i que no entenc res. Però potser és perquè quan unes mans parlen tan bé, sobren les paraules...

dissabte, 4 de juliol de 2009

L'estiu comença fort! (Periferias i Domadores)

El juliol comença amb dues bones convovcatòries per als qui ens agrada fanguejar i compartir. Per als més tardaners: encara està oberta la matrícula per a qui s'animi a anar a Galícia al III Encuentro Internacional de Cerámica de Nigrán.


Amb el títol de Periferias 09, el col·lectiu Producciones accidentales i les Escoles Municipals de Ceràmica de Nigrán i de Vigo, han elaborat una proposta més que interessant: sis tallers amb la missió de trencar la barrera i vincular la ceràmica a altres disciplines. És una oportunitat única si donem un cop d'ull a la colla de professionals a qui s'ha convocat per a l'esdeveniment: Iñaki Alonso, Samuel Sacedo, Alejandro Gómez "Tiñas", Joaquim Pombal e Marisa Alves (centoecatorze), Juhki Tanaka i Carlets Torrents. Una conjunció que difícilment es tornarà a repetir.


Al blog que s'ha construit per a la ocasió s'expliquen detalladament cadascuna de les trajectòries d'aquests artistes i la proposta que presentaran a Periferias 09. No us serà fàcil triar-ne només una, però de fet, un dels punts més interessants de la convocatòria és que en algun moment es doni una interacció entre els diferents tallers, ... A tot això, només cal afegir-li que ara mateix, en plena canícula, Galicia se m'apareix com un lloc deliciós on estar! Les dates són del 13 al 18 de Juliol o de Xullo que li diuen allí ;)
I a Muel, un indret ben representatiu de la tradició ceràmica, i coincidint amb les festes de Sant Cristòfol, després de l'èxit de l'any passat, se celebra la segona edició de Domadores de Fuego. Un no parar d'activitats durant tot un cap de setmana, amb especial ènfasi en el tema de la cuita. El foc serà doncs l'element central, però també hi haurà altres activitats com passis de vídeo o el segon campionat de Tapacón. Tota la informació la teniu concentrada en un elaboradíssim blog, força ple de poesia i d'enllaços.Bé, els més mogudets potser podeu fins i tot enllaçar totes dues activitats!!! Us ho deixareu perdre?


dimecres, 1 de juliol de 2009

Kamigama


Noticies de la URSS de Gorbachov, del Barça de Shuster o de l'"Informe Semanal "de l'època de Rosa Maria Mateo recollides en els diaris de l'època, juntament amb una recopilació de la més recent actualitat, van treure fum al forn de paper que vam construir el diumenge passat a casa la Chisato. Un dia deliciós... emocions, aprenentatge i encontres que tard o d'hora havien d'arribar (un plaer conèixer finalment a la Rafaela Pareja i a l'Adolfo Giner).Kamigama és un forn construit amb paper de diari que, alimentat amb carbó, pot arribar a assolir alta temperatura. Sol ser de dimensions força reduïdes i tant serveix per a bescuitar com per a la cuita d'esmalt.Va ser una jornada ben interessant. Quan utilitzem la paraula experimental sempre queda implícita una certa dosi d'atzar com a element perfectament integrat al procés creatiu. Experimentar, en realitat, no és res més que jugar. Una forma de jugar, però que ens aporta coneixement. I jo crec que vam aprendre força coses el diumenge. Les possibilitats del kamigama són extenses. Si algú s'anima a provar-ho la propera ocasió és el 19 de juliol. Més informació al blog de la Chisato Kuroki.
Related Posts with Thumbnails