dilluns, 30 de març de 2009

Teules i calçots

Dilluns. Cel grisós, a punt de ploure sobre la ciutat, i tornada al taller després de la cita anual amb el calçots a ca la Tecla. Què bé retrobar la gent i disfrutar de nou de la millor salsa de calçots que he tastat mai. No sóc precisament experta en calçotades, així que no sé si és un costum gaire estès, però a la nostra taula els calçots reposen sempre dins unes teules enormes. M'encanta la simplicitat d'aquestes peces, el seu aire rústic revestit de verdet i de les traces de calç, les aportacions acolorides de la intempèrie...


De tornada a Barcelona recupero una informació que tenia sobre una cuita de rajolers que té lloc cada dos anys al Baix Empordà. Era una pàgina d'internet de la convocatòria del 2007. Recordava bé les fotos que mostraven les mans d'un rajoler donant forma a una teula.

“El rajoler feia rajols, feia maons, feia teules, feia cairons i feia tot tipus de material d'obra amb els elements i la materia primera que tenia al seu abast: la terra, l'aigua i el foc, tal i com es feia ja en època romana. A Mas Plaja de Fitor han recuperat un forn rajoler tradicional i en Joan Ferrer, un artesà rajoler, dels pocs que queden, durant una colla de dies ens ensenyarà com era una cuita tradicional, des de veure les peces crues, admirar com s'enfornava, disfrutar de l'espectacle d'una cuita amb llenya i comprovar els resultats, tot desenfornant.”

M'agrada aquest ús popular i polivalent de les peces tradicionals. A la teulada o a la taula, la teula fa el seu servei.


Per fer baixar els calçots ens vam arribar a la platja. El fred i l'aire van escurçar força la caminada, però tornant a casa uns raigs de sol van oferir-nos uns breus minuts de llumeta deliciosa... Capricis de la primavera!

dissabte, 28 de març de 2009

Dies de PRAF


Hi ha fangs que s'ho deixen fer quasi tot: aguanten estoicament que facis tot allò que t'han ensenyat que mai havies de fer amb el fang. És el cas de la PRAF de Collet. Però aquesta docilitat té un preu... si la treballes a torn. És com tenir un paper de vidre lliscant entre les mans. És clar que hi haurà qui prendrà precaucions i directament s'enfundarà uns guants per a salvar-se de les violentes "carícies"de la xamota. Per mandra o per negligència, no sol ser el meu cas (per ara) i sempre m'adono de la meva imprudència massa tard. Tinc una natural fòbia a tot allò que em protegeix dels estralls dels elements... odio els paraigües quan plou, la crema solar, les bufandes quan fa fred i els guants per rentar els plats o per a tornejar. Però com que no sóc tan valenta ni massoquista... de tant en tant, encara que em costi, agafo el paraigües, la bufanda o els guants, o m'unto a desgrat amb la crema solar, quin remei!Aquests dies he estat tornejant la PRAF amb les mans nues. Immersa en el fang ,la pell amb prou feines es queixa de les primeres petites ferides. Una neteja a fons deixarà al descobert l'ungla llimada i l'artell de l'índex mig encetat. Fa una mica de malet, sí...
És quan penso en la gent que es fa tatuatges a la pell. També deu fer mal... Les meves mans una mica espatllades porten l'empremta del meu ofici, parlen de mi sense necessitat d'icones ni de símbols. El llenguatge de les cicatrius és més universal que tot això. Les meves, les porto amb orgull com si fossin un tatuatge temporal, un senyal que m'identifica.
De tota manera, he preparat una bona quantitat de gres per a seguir tornejant aquests propers dies. Tampoc és qüestió de recrear-se amb el tema. Després de la duresa de la PRAF, el lliscar suau del gres serà com una dolça carícia.

dimarts, 24 de març de 2009

Marianne Requena a CERCO


Mirant la programació de CERCO he descobert la ceramista francesa Marianne Requena que hi exposarà entre el 14 de maig i el 19 de juny en el marc de la mostra de Ceràmica Contemporània Francesa, ubicada a la Nau Central del Centre d'Artesania d'Aragó (c/ Monasterio de Samos, s/n 50013. Zaragoza).Deu ser perquè darrerament he viscut una fructífera immersió en el món de la imatge ceràmica que la petita foto que servia de mostra al web de CERCO em va cridar l'atenció. Així que vaig donar ales a la meva curiositat i m'he trobat amb una artista amb una gran força plàstica, i amb un món expressiu que en aquests moments em resulta prou proper.
Requena neix l'any 1943 a La Ferrière aux Etangs, França. Estudia Belles Arts i gravat i aprèn ceràmica de la mà de Jacques Asserin. A partir de la dècada dels 90 es dedica bàsicament a la ceràmica mural. En l'actualitat viu i treballa a Normandia. Al seu web, Requena descriu així el seu procés creatiu:

"Associo imatges: fotos, dibuixos, icones populars, traces, escrits... i d'una manera general tots els significants, fins que sorgeix una part d'inconscient.
Perquè he triat la terra com a suport principal? No ho sé exactament, una part de mi continúa sent artesana i necessito enfrontar-me a un ofici; potser també perquè és un mitjà que resisteix el foc i l'aigua, i em cal, m'il·lusiona, una prova d'existència capaç de durar i de resistir el pas del temps. La "prova d'existència", és realment la meva principal motivació."

dilluns, 23 de març de 2009

Bologna, el pla desconegut


Una de les coses que més em satisfà del món bloggaire ceràmic és l'esperit crític i la implicació social present a molts dels blogs de ceràmica que segueixo habitualment. Crec que l'art i la creació no tenen sentit si la seva existència té lloc en una bombolla aïllada de la realitat que ens envolta. o només utilitzem aquesta realitat com un mer objecte. Després dels fets que han tingut lloc arran de les protestes estudiantils contra la implantació del Pla Bologna, la denúncia de l'actuació policial s'ha traduit en algunes entrades en blocs orientats cap al món de la ceràmica. És el cas de Ceràmiques amb l'entrada "Bologna avui està de dol" o de La Barbotina que ens ofereix l'enllaç a un ja tristament difós vídeo (per internet sobretot) sobre l'actuació policial "desmesurada".
La posició dels "mass media" ha estat clau en tot el procés de mobilitzacions contra el pla Bologna. No han estat precisament permeables amb les opinions desfavorables al nou pla. El quid de la qüestió està en com es difon la informació. Ens n'arriba molta i amb molta facilitat, però no és precisament la diversitat el tret comú que caracteritza les fonts informatives que més ens bombardegen amb el seu punt de vista en el nostre dia a dia. Aquests dies s'han recreat més aviat en les notes més properes al reality show cutre que en una anàlisi en profunditat sobre la reforma o en fomentar un debat en què les dues parts tinguessin una representació equitativa. La part bona és que, gràcies a internet, si ens interessa un tema, només cal moure's una mica per a ampliar la informació i poder elaborar el nostre punt de vista d'una forma menys vinculada als mitjans dominants. Pel que fa al tema Bologna, podem començar entrant al Blog de la Tancada i d'aquí consultar documents com el Manifest firmat per una important xifra de catedràtics, professors i investigadors, o l'Article publicat a Le Monde Diplomatique que firma el Catedràtic d'Antropologia Social de la Universitat de Sevilla, Isidoro Moreno. Només un començament per a conèixer millor "l'altra part".

Raku - Mas Mirambé y Mas de Mingall

La Marguerite Olivier m'ha fet arribar aquestes dues convocatòries de cursos de Raku. Ara que ve el bon temps és la millor època per a passar el dia a l'aire lliure i disfrutar de les cuites a l'aire lliure.

Raku es una técnica de cerámica de origen japonés, desarrollada en occidente con algunas variantes. La espontaneidad y rapidez en los resultados hacen de esta técnica muy atractiva desde el primer momento. Raku, en japonés significa fácil y divertido.
Ofrecemos en abril un dia de Raku el en Mas Mirambé (Sant Pere de Riudebitlles, Penedés) una bonita masía rural del siglo XIX.

Y en mayo dos cursos de fin de semana en Mas de Mingall, http://perso.wanadoo.es/gluna38/mingall (Tarragona), también una bonita masía rural del siglo XIX.

La profesora es Marguerite Olivier (Holanda).
EL curso incluye Naked Raku, la decoración de piezas (engobes, óxidos, vidriados alcalinos y de sal) y
asistiremos al espectacular proceso de cocción.
Fechas : sábado 11 de Abril 2009 en Mas Mirambé(el Penedés)
fin de semana 16-17 y 23-24 de Mayo 2009 en Mas de Mingall (Tarragona)
Precio : 60 € € por el curso de 1 día, una comida y vidriados incluido
110 € por el curso de fin de semana, una noche de alojamiento, comidas y vidriados
incluidos Plazas limitadas
Para más información contactar con:
Marguerite : Móvil: 933190843(lunes o martes)Móvil: 650 72 44 07
margueriteolivier@gmail.com
Para reservar: Ingresar 30 € como depósito en la cuenta Caixa Penedés 2081 0338 77 3300004745 a nombre
de Kiraku
Las cancelaciones hechas antes de 7 dias de los cursos no tendrán derecho a la devolución
del depósito.
*Con suplemento de 17 € es posible la elaboración previa de piezas (una clase de dos
horas) para el curso. Durante el curso, hay opción de comprar piezas para decorar.
**Se puede ver las fotos de anteriores Fines de semana Raku en:
http://perso.wanadoo.es/gluna38/raku
Más información también: www.casasia.es/club

dimarts, 17 de març de 2009

Revistes de ceràmica: novetats i desaparicions


Ahir vaig anar a comprar material al meu proveïdor i em vaig trobar una agradable sorpresa. Ja ha sortit el número 112 de la revista Ceràmica. Encara no me l'he llegida tota però, vaig aconseguir agafar-me una estona per a prendre un te a Gràcia i devorar amb avidesa l'article de rigor en què l'Antonio Vivas fa un repàs a la situació actual de la ceràmica en totes les seves facetes. Com sempre, el punt de vista crític de Vivas apunta bé als punts flacs del panorama ceràmic. No amb un ànim destructiu sinó amb una ferma intenció de sacsejar i espolsar l'acomodament i el letargi instal·lats a les intitucions/entitats que haurien de ser la força motriu per a la difusió i promoció de l'art ceràmic. Em posa una mica trista estar tan conforme amb la majoria de coses que diu, perquè significa ser conscient de la precària situació de la ceràmica al nostre país, sobretot fora dels circuits específicament ceràmics.
Per altra banda, i això té a veure amb el que deia abans, avui he rebut la mala notícia que la Mediateca del Caixafòrum ha donat de baixa la subscripció a la revista Ceramics. Art and Perception . O sigui que ja no la podrem consultar més a no ser que solicitem en préstec els exemplars antics que havien anat arribant fins ara. La persona que m'ha atès m'ha explicat que estan reestructurant els continguts de la Mediateca i s'especialitzaran bàsicament en art multimedia. I com que no m'ha vist gaire convençuda davant els seus arguments m'ha comentat també no sé què de la crisi. Bé, ja ho veieu, La Caixa està en crisi! Aquesta sí que es bona!!! M'abstindré de fer cap comentari perquè ara mateix, així espontàniament, no me'n surt cap de constructiu al respecte.

El cas és que sempre és un plaer fullejar una revista si t'interessa el tema. Diu Antonio Vivas sobre les revistes de ceràmica al seu article:
"Existiran o existirem si aconseguim el suport dels lectors a la ceràmica en general i a la Revista en particular. Internet no deixa de créixer, és bàsicament l'apoteosi de l'instantani, aquí radica la seva força, podem treure notícies o exposicions al nostre web www.revistaceramica.com en temps real, podem incloure vídeos, sons, textos interactius i una informació infinita; per altra banda, la lectura d'una revista és més pausada, permet disfrutar d'excel·lents imatges en color de millor resolució que la pantalla d'un ordinador, es pot deixar i tornar a obrir en qualsevol moment, té un tacte agradable, com els llibres, inclús fa bona olor, es pot rellegir, es pot consultar i es pot col·leccionar, tot un cúmul d'avantatges que ara no semblen suficients."

Doncs, ara mateix me'n vaig a seguir fullejant aquesta revista mentre prenc una mica d'aquest fantàstic sol primaveral. Això encara no es pot fer amb l'ordinador, oi?

diumenge, 15 de març de 2009

Ceràmica a la Xarxa. Difusió de la ceràmica artística a través d'internetEl proper 27 de març (divendres), l'Escola Superior de Ceràmica d'Alcora organitza aquesta jornada sobre ceràmica a la xarxa. Només cal donar un cop d'ull als/les participants per a saber que serà d'allò més interessant. Algunes de les pàgines web o de blogs que elaboren dia a dia aquesta gent, són llocs de referència quan m'assec davant l'ordinador (com el blog de Fernando Malo, Alfar Galería Azul o Conbarro). Espero que d'una manera o altra arribin ecos del que tindrà lloc a Alcora el dia 27, per a nodrir als internautes que no hi podrem assistir. Per als qui sí que hi pugueu anar, aquest és el programa:

Matí: presentació de les diferents pàgines web dels convidats i a continuació taula rodona sobre la importància de l'ús de les noves tecnologies en la difusió de la ceràmica artística.

Tarda: Taller de blogging.


Convidats:
1. Ceramista: Fernando Malo.
2. Publicació ConBarro: Ignacio Rejano Martínez (professor d'escultura de l'UMA),
Xavier Montsalvatge (ceramista i col·laborador de la revista).
3. Institució oficial: Museu de la rajola Manuel Safont de Onda, Marc Ribera Giner, educador artístic i Vicent Estall i Poles, director del museu.
4. Escola de ceràmica: Francisco Alcántara de Madrid, Carlos Estades.
5. Associació: Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica, Oriol Calvo.
6. Galeria en la web i crítica especialitzada en ceràmica: Alfar Galería Azul, MªJesús Sarmiento.
7. Taller de blogging: Ana Gutiérrez Pascual, informàtica

Objectiu de la jornada:
Crear un espai d'encontre/trobada i intercanvi entre els interessats en el camp de la ceràmica artística, del qual puguin sorgir noves propostes per promocionar-la i gaudir-ne. L'activitat està pensada tant per a estudiants i docents, com per a professionals i amants de la ceràmica en general.

Programa de la jornada:
9:00 - 9:30 Lliurament de documentació
9:30 - 9:45 Inauguració de la Jornada, a càrrec de les autoritats.
9:45 -11:15 Presentació de la web i el blog del ceramista Fernando Malo. Presentacions de les webs de: Escola de Cerámica Francisco Alcántara i Museu de la rajola Manuel Safont de Onda.
11:45 -12:00 Pausa
12:00 -13:30 Presentacions de les webs de: Revista ConBarro, Alfar Galería Azul i Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica.
13:30 -14:15 Taula rodona i torn de preguntes.
14:15 -15:30 Menjar|Dinar
16:00 -18:30 Taller de Blogging
18:30 Clausura de la jornada

divendres, 13 de març de 2009

Curs de tècniques ceramicogràfiques de la Graciela Olio


De vegades no t'adones de quant necessitaves fer una cosa fins que no la fas. És fàcil acostumar-se a estar sola al taller, hores i hores, dies i dies, setmanes i setmanes... Aquests tres darrers dies he assistit al curs de tècniques ceramicogràfiques que la ceramista Graciela Olio ha impartit a l'escola Pau Gargallo. Ha estat una alenada d'aire fresc. Per una banda poder aprendre coses noves, obrir portes. De l'altra poder compartir això amb un grapat de gent amb la que m'uneix el nexe comú de la ceràmica. Feia temps que ho necessitava tot plegat!!
Graciela Olio, obrint portes ceramicogràfiques
La ceramista argentina Graciela Olio, parteix per al seu treball d'una reflexió personal entorn el que ella anomena l'objecte ceramicogràfic. Olio ha recollit el fet que, des de temps immemorials, la ceràmica s'ha desenvolupat a través de l'objecte com a base d'una multiplicitat de revestiments gràfics i des d'aquest punt ha portat a terme una exhaustiva investigació de diferents tècniques d'impressions sobre la ceràmica en tots els seus estats. L'aplicació d'aquestes tècniques és també un dels principals eixos de la seva trajectòria com a creadora. Però si una cosa mereix destacar-se de la Graciela, és una voluntat de que el coneixement d'aquests procediments flueixi i fructifiqui. Per a això, Olio, a banda de la seva activitat docent, es serveix d'una més que útil eina: internet. El web de la Graciela és més que interessant. A www.gracielaolio.com.ar s''hi poden trobar les explicacions detallades de les tècniques que utilitza, i podeu veure, a través de la seva obra artística, com les aplica. Això és una aportació excepcional tenint en compte el context secretista que envolta certes tècniques d'impressió, en especial en el terreny de la fotoceràmica artesanal.


La Graciela va explicar a la presentació del curs la seva personal topada amb el món hermètic dels especialistes que han fet d'aquesta tècnica el seu modus vivendi i només conceben una transmissió dels coneixements en l'àmbit del relleu generacional professional. Per tot això, la tasca divulgativa de la Graciela Olio em sembla un punt molt important de remarcar. Quan vaig iniciar el meu propi camí en el món de la fotoceràmica vaig tenir també l'ocasió d'enfrontar-me a aquesta absència absoluta d'informació. És una mescla curiosa: una dura carrera d'obstacles i alhora un repte apassionant. Suposa una inversió incontable de temps, molts i molts experiments, moltes proves fallides, molta paciència i perseverança... Els que hem iniciat aquest camí en la foscor ho sabem prou bé. Per això és especialment emotiu conèixer algú que s'ha embarcat en la recerca de tan insensats objectius. Ho va ser quan vaig conèixer en Carlets, que a casa nostra és la única persona que conec que domina la tècnica i ho ha estat ara amb la Graciela. També perquè aquesta és una tècnica que admet moltes variables en el procés i en què qualsevol petita variació pot aportar qualitats diferents al resultat i al procediment. L'intercanvi d'experiències obre, en aquest sentit, un munt de portes.


Per a qui estigueu aprop de Barcelona, encara teniu uns dies per a veure una petita mostra del treball de Graciela Olio a l'Associació de Ceramistes de Catalunya (C/Doctor Dou 7).

dimecres, 11 de març de 2009

Curs Fotoceràmica Maig 2009


L'antiga tècnica fotogràfica dels dicromats, permet obtenir imatges sobre tot tipus de superfície sense necessitat d'ampliadora. Amb un procediment i uns materials molt assequibles i amb la llum del sol, podem obtenir uns resultats de gran riquesa plàstica que obren un gran registre de possibilitats. En aquest taller experimentarem en base a algunes d'aquestes possibilitats.

Explicació teòrica del funcionament bàsic d'aquesta tècnica.

Especificitats de l'aplicació d'aquest procés sobre una superfície ceràmica.

Possibilitats segons els diferents tipus de variables: negatius, temps d'exposició, pigments, superfícies, acabats en alta i baixa temperatura...

Posada en pràctica de la tècnica: preparació de l'emulsió, aplicació i revelat amb diferents variables.


Diumenge 3 de Maig de 10 a 17h (pausa per a dinar 1h aprox.)

Preu: 60 euros (Inclou material). Places limitades.

El taller tindrà lloc al C/ Navarra núm. 4 (Barcelona)

Inscripcions i més informació: elimalva@yahoo.es o 934251151 /680928069

Tallerista: Elisabet Moretó Alvarado

diumenge, 8 de març de 2009

Enfanga't 2009Va quedant cada vegada menys per a la propera convocatòria de l'Enfanga't 2009. Aquest any els/les ceramistes convidats/des són Eve Ariza , Françoise Dufayard, Rafa Pérez, Hisae Yanase i Peter Beard. Això pel que fa a les Jornades Professionals de Ceràmica que seran els dies 8, 9 i 10 d'abril a Celrà, Girona (cal inscriure's prèviament). I el cap de setmana podreu fer una volta per la Fira Internacional de Ceràmica Contemporània “ENFANGA'T 2009”, també a Celrà i oberta a tot el públic. Com sempre, un munt d'activitats que acompanyaran els dos dies de fira: tallers participatius de Fangteràpia, Tornaplats, Concursos, Espectacles Ceràmics, Fornada: “La ciutat en flames”, lluita de fang... Tota la informació la trobareu a www.enfangat.net .
Encara no teniu plan per Setmana Santa?? Doncs no us ho penseu més!

dimecres, 4 de març de 2009

"Revolution" a Alfar Galería Azul

"Revolution" és el títol de la nova exposició que ens presenta Alfar Galería Azul des del seu lloc web: "Eva Castaño, Fernando Garcés, Gregory Miller, Janne Hieck, son cuatro ceramistas independientes, artistas que Galería Azul ha reunido en esta muestra colectiva que hoy nos complace presentar dentro del programa de exposiciones en la web. Cada uno, a su manera, encuentra en la vasija un símbolo de individualidad en forma y concepto; su revolución es ver en el objeto, y más allá del mismo, el significado de hacer una alfarería para el momento actual (en la era de la tecnología)". Així ens reumeix Maria Jesús Sarmiento els trets que identifiquen la selecció triada per a aquesta nova mostra virtual. Quatre artistes d'origens i estils ben dispars que s'afegeixen a un elenc de ceramistes que ja han figurat a la galeria virtual, a l'historial de la qual figuren noms com els de Maria Bofill, Helena Andersson, José Antonio Sarmiento o Madola, per a posar algun exemple.

Aqusta vegada ens conviden a contemplar l'expressió del foc i la sal damunt les peces de Janne Hieck, amb la força del llenguatge propi de l'ofici ancestral de la terrisseria.Les traces del foc i la sal també cobreixen les peces de Gregory Miller com una pell tatuada. Un regust de la terra sorgeix de l'argil·la treballada.Claredat de línies i un minimalisme que cedeix protagonisme a la forma és el que trobarem a l'obra de Fernando Garcés.
L'Eva Castaño recobreix la lluminositat de les seves creacions de gres i porcellana amb delicades incursions de color.Aquesta és la nova proposta d'Alfar Galeria Azul, un lloc que fa de la qualitat i la rigorositat el seu lema i on, si realment us interessa la ceràmica, hi trobareu, notícies d'actualitat i artícles que tracten amb profunditat els diversos aspectes de la ceràmica contemporània a casa nostra.

diumenge, 1 de març de 2009

Cursos d'Estiu al Taller-Escola Ramon Fort


Encara falta força temps per l'estiu, però ja he rebut la programació dels cursos que cada any organitza el Ramon Fort al seu bonic taller de Cal Pianxo, a Llers. Allí vaig fer-hi un curs intensiu de perfeccionament de torn ara ja fa uns quants estius. De fet, la foto que tinc al meu perfil me la va fer el Martin Loew mentre em barallava amb el fang per fer una peça gran en dues parts. Sempre és una experiència intensa l'estada a l'escola. Apart de l'útil aprenentatge de la mà d'un bon mestre, la convivència amb els companys i l'entorn figuerenc valen la pena. Aquí us deixo la informació dels cursos. Per a més informació: www.ramonfort.com o bé: 972 52 83 18 Si encara no teniu plans per a l'estiu, potser us interessa!

ESTIU 2009

Del 29 Juny al 4 Juliol :

Cristalitzacions

Prof. Antonia Palau/ Preu.270 €

Formulació, esmaltat i cocció de peces amb esmalts cristal·lins, corbes de cocció.

Del 6 a l’11 Juliol :

Tècniques d’elaboració i us d’engalbes .Baixa i alta temperatura

Prof. Rosa Varela/ Preu. 260 €

Composició i matèries primeres, tipus d’engalves i la seva preparació, engalbes vitrificats, terra sigil·lada, aplicació i qualitat d’acabats, tècniques de decoració i cocció, defectes i formes de corregir-los.

Del 13 al 18 Juliol :

Iniciació al torn

Prof. Ramon Fort/ Preu. 250 €

Exercicis de pastar, centrar, plat de cafè, bol, plat , cilindre, gerros, colls estrets, panxes, retornejat.

Del 20 al 25 Juliol i del 24 al 29 Agost:

Perfeccionament del torn

Prof. Ramon Fort/ Preu. 250 €

Exercicis de cilindre, plat gran, panxes, colls estrets, peça doble, neriage, retornejat

Del 27 Juliol al 1 Agost:

Iniciació a la joieria aplicada a la ceràmica.

Prof. Núria Soley/ Preu. 270 €

Estudi tipologia dels materials ceràmics i dels metalls, tècniques bàsiques de joieria: mesures i marcatge, calats, llimat i esmerilat, recuit, decapat, soldadura, engalzament de peces, acabats finals, foses alternatives. Elaboració de peces de ceràmica per a les joies

Del 3 al 8 Agost:

Escultura. Tècniques de reproducció. Fang, guix, cera, resina, ciment i pedra…

Prof. Tomas Pons/ Preu 270 €

Estudi, seguiment i realització de diferents processos tècnics de reproducció escultòrica d’una mateixa peça: modelat, el motlle perdut, per peces i de silicona (tipus de silicones i diferents usos), la reproducció en pedra artificial, guix, cera, resina i ciment. Pàtines fredes, acabats ....

Del 10 al 22 Agost :

Iniciació al torn

Prof. Ramon Fort/ Preu. 310 €

Exercicis de pastar, centrar, plat de cafè, bol, plat gran, cilindre, tetera, brocs, tapes, nanses, gerros, colls estrets, panxes, retornejat.

Del 30 Agost al 5 Setembre :

Raku

Prof. Ramon Fort/ Preu. 270 €

Pastes, engalbes, esmalts, construcció de forns de gas i llenya, cuites, reduccions post-cuita, tècniques del coure mate en les seves variants de “flama directa” i “texturat” , tècnica de “naket”.

Del 7 al 12 Setembre:

Tècniques decoratives ceràmiques

Prof. Anna Admetlla/ Preu. 260 €

Textures, reserves amb cera, làtex i paper, trepes, esgrafiat, mishima, calats, polvoritzat, llapis, corda seca, brunyit, sobre i sota coberta....

Del 14 al 19 Setembre:

Terres sigil·lades i decoracions amb fum

Prof. Ramon Fort/ Preu. 260 €

Realització de peces,selecció d’argiles i elaboració de les sigil·lades, col·loració de les mateixes i aplicació sobre les peces, tècniques de decoració (reserves, aplicacions d’elements orgànics, aplicacions de sulfats i clorurs...), construcció de forns i cuites.

Del 21 al 26 Setembre:

La ceràmica i la seva incorporació als espais públics

Prof. Xohan Viqueira/ Preu. 260 €

Projectació i execució de peces de gran format (mobiliari urbà, peces per jardins i parcs, zones recreatives o de jocs, zones d’oci o descans), resolució tècnica, escala, ubicació en el espai i el seu entorn.

Related Posts with Thumbnails