dimecres, 31 de desembre de 2008

BoN 2009!!


Aquí estan els entranyables Epi i Blas (Bert & Ernie) fent de les seves amb el fang. Un petit divertimento per a començar el nou any amb bon humor... sobretot que no falti!
SALUT i FANG
Molt bon 2009 a tothom!!!!

dimecres, 17 de desembre de 2008

Blog: Matèria i Idea


El que és fang, no n'hi falta al blog de l'assignatura Matèria i Idea de la Facultat de Belles Arts de Barcelona. Experimentació amb el material, imatges suggerents, alguna ressenya d'artistes que el treballen... Indagació a través de la textura i la forma. Les imatges testimonien un procés d'exploració acompanyades de textos que s'acosten al concepte treballat. Trobareu també exploracions amb altres materials com el guix, per exemple.És d'aquells blogs que donen ganes d'agafar de seguida un tros d'argil·la i començar a provar coses!


dimecres, 10 de desembre de 2008

Gerros lunars coreans

Casualitats de la vida... Navegant per la xarxa he topat avui mateix amb aquesta pàgina web on entre altres delicioses artesanies coreanes hi ha imatges i informació sobre els gerros lunars coreans. Si la visiteu, no us perdeu la composició minimalista dels estels de paper, ni les curioses "esposes de bambú". Aquesta és una traducció "sui generis" del text que parla dels gerros:

"Anomenats així per la seva semblança amb la forma de la lluna plena, ‘dalhangari’ en coreà, van prevaldre des de finals del segle XVII fins el XVIII. Saongwon, la comissió governamental encarregada del menjar reial i dels banquets, tenia una branca ubicada a Gwangju, Gyeonggi-do on es manufacturaven els gerros lunars de porcellana blanca o ‘baekja’ destinats a la cort reial Els gerros lunars són peces rares, només en queden uns pocs i tenen una alçada entre 44 i 47 cm.


Un gerro d’aquestes dimensions s’havia de fer en dues parts, dos bols, base i part superior, que després s’ajuntaven, ja que no podien ser tornejats d’una sola peça.
Per això, la seva forma és lleugerament irregular: les parts no són exactament simètriques. La junta entre les dues meitats encara es pot distingir a la part de dins. Tant la boca com la base estan sutilment corbades cap a fora i els seus diàmetres són similars. Pel que fa al color són d’un blanc lletós i pàl·lid, i la capa d’esmalt és relativament gruixuda. Es tracta d’una completa gamma de blancs més que d’un sol un color blanc. Sobre la superfície del gerro queden impureses o traces de bombolles d’aire, petits foradets creats durant la cuita. En algunes parts de la superfície es poden observar craquelats que realcen la bellesa natural dels gerros lunars. "


diumenge, 7 de desembre de 2008

Gerros Lunars

Res com la xarxa per demostrar-nos que les formes de viure el torn són infinites. Dos enormes gerros esfèrics van creixent simultàniament entre les mans d'Adam Buik. Petits detalls revelen la durada real de l'execució d'un laboriós procés resumit en 6 minuts. Són Gerros Lunars, un tipus de peça que tal com ens explica a la seva pàgina web tenen l'origen a Corea al llarg de la dinastia Choson (1392-1910). Fabricats en porcellana, a l'època aquests gerros representaven en certa manera la icona de l'austeritat confuciana. Serenitat i simplicitat són conceptes que Buik recupera per a construir la seva pròpia interpretació d'aquest tipus de peça elaborada en una combinació del tornejat de gran format amb la tècnica de xurros.


dimarts, 2 de desembre de 2008

Quart 2008

Doncs aquest cap de setmana, qui encara no tingui plans, ja sabeu! No he trobat el programa a internet... però sé de primera mà que el dissabte 6 hi ha una cuita experimental d'aquelles que valen la pena de veure ( i que jo, per variar, no veuré...).
Per a més informació, aquest és el telefon de l'Ajuntament: 972469171
Si algú hi va, ja m'explicareu!
Related Posts with Thumbnails